Actualitat

Arrimadas: “L’1-O era la gran excusa de Puigdemont i Junqueras per proclamar la independència”

by cscatalunya — 2 octubre 2017 @ 12:16
Comparte

La cap de l'Oposició critica el “triomfalisme” del Govern d'Espanya en la gestió de l'1-O perquè “va ser un fracàs i un dia trist”

Barcelona, dilluns 2 d’octubre del 2017. “L’1-O era la gran excusa de Puigdemont i Junqueras per proclamar la independència”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, un dia després de l’1-O on “es va constatar com s’ha consolidat la situació que Puigdemont i Junqueras fa tant de temps que busquen, que és la confrontació entre els catalans i la resta d’espanyols”. “En poques hores se’ls acabarà de caure la careta perquè es veurà que això no anava de democràcia, anava d’independència”, ha advertit.

En una roda de premsa després de reunir-se l’Executiva nacional del partit, Arrimadas ha acusat al Govern d’haver“fracturat la societat catalana” i d’insultar als qui no volen participar de les seves il·legalitats. En aquest sentit, ha assenyalat: “Un president que insulta a més de la meitat dels catalans s’ha inhabilitat com a interlocutor entre els catalans i la resta d’espanyols”.

La portaveu nacional de Ciutadans també ha criticat el “triomfalisme” del Govern d’Espanya en la gestió de l’1-O perquè va ser “un fracàs i un dia trist”. “Tots hem vist col·legis públics oberts, que es van gastar els diners públics i es van usar dades de tots per fer una cosa il·legal”, ha afegit.

Així mateix, Arrimadas s’ha dirigit al Govern d’Espanya per demanar-li que apliqui si és necessari l’article 155 “només per posar les urnes de veritat a Catalunya, les de les eleccions, per decidir entre tots qui pot emprendre un projecte que ens defensi a tots i que ens posi en contacte amb la resta d’Espanya i d’Europa”.

“Tinc moltes ganes de parlar del que Puigdemont mai ha volgut: d’educació, de sanitat i d’infraestructures”, ha manifestat. I ha afegit que per fer-ho és necessari “un nou govern que no insulti la majoria dels catalans i que respecti les lleis”.

Volver a ACTUALIDAD