Actualitat

Carrizosa: “Demanem a Rajoy que actuï al més aviat possible i convoqui eleccions a Catalunya a través de l’article 155 de la Constitució”

by cscatalunya — 6 octubre 2017 @ 16:26
Comparte

El portaveu de Cs adverteix que si moltes empreses estan fugint de Catalunya és perquè “Puigdemont només ofereix inseguretat jurídica i incertesa”

Parlament de Catalunya, divendres 6 d’octubre del 2017. “Demanem a Rajoy que actuï al més aviat possible i convoqui eleccions a Catalunya a través de l’article 155 de la Constitució”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després que s’hagi reunit la Junta de Portaveus per “convocar un ple per dimarts que ve que servirà per declarar la independència” sota la cobertura d’una compareixença sol·licitada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Abans que això succeeixi, Carrizosa ha demanat al president del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy, que “actuï” perquè considera que “està en les seves mans retornar la democràcia a Catalunya”, que actualment està “segrestada”.

En la reunió, des de Ciutadans han preguntat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, “si impedirà la continuació del ple en el cas que Puigdemont vulgui a declarar la independència”, però no ha obtingut resposta. “S’ha constatat que Forcadell no evitarà aquest cop a la democràcia”, ha manifestat, recordant que es tracta de la presidenta d’una institució que hauria de representar a tots els catalans.

El portaveu parlamentari de Cs ha lamentat que “Puigdemont i Junqueras s’han carregat Catalunya”, ja que “ha donat un cop contra les institucions catalanes, ha causat una profunda fractura social i ha provocat la fugida de grans empreses, empobrint Catalunya”. En aquest sentit, ha advertit que si s’estan marxant fora de Catalunya és perquè “Puigdemont només ofereix inseguretat jurídica i incertesa”.

Volver a ACTUALIDAD