Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “El seu discurs ha estat la crònica d’un cop anunciat, d’un cop a la democràcia, a aquest Parlament, a Espanya i a la Unió Europea”

by cscatalunya — 10 octubre 2017 @ 18:48
Comparte

La cap de l'Oposició adverteix al President: “No ens trencarà el cor en tres; La majoria dels catalans creuen que Catalunya és la seva terra, Espanya el seu país i Europa el seu futur"

Parlament de Catalunya, dimarts 10 d’octubre del 2017. “El seu discurs ha estat la crònica d’un cop anunciat, d’un cop a la democràcia, a aquest Parlament, a Espanya i a la Unió Europea”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, després que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi fet una declaració d’independència “a terminis” després de proposar que el Parlament suspengui els efectes d’independència per emprendre un diàleg amb el Govern d’Espanya.

“Per fi han arribat on sempre han volgut arribar”, ha manifestat Arrimadas, després de recordar que Puigdemont mai ha volgut fer un referèndum i que “l’1-O va ser una coartada per declarar la independència”. Tot i així, Arrimadas li ha advertit que “està sol” perquè “ningú a Europa” dóna suport als seus plans. “Tothom ha vist que això no anava de democràcia, va d’independència; que no anava d’urnes, va de fronteres”, ha dit, i ha avisat que el projecte separatista del Govern és “l’antítesi del projecte europeu”, que es va fundar per “posar més ponts, buscar socis en lloc d’enemics, unió i solidaritat”.

Però “el pitjor no és que vulguin trencar Europa, és que vostès han trencat la convivència a Catalunya”, ha lamentat la líder de l’Oposició, que li ha retret al President “haver enfrontat els catalans i permetre que s’assenyali als qui no volen seguir les seves il·legalitats” i haver provocat que “les empreses marxin de Catalunya”“Vostès amb la seva irresponsabilitat han polvoritzat l’Estatut d’Autonomia, el Parlament, el Consell de Garanties Estatutàries, el reglament de la cambra catalana, els lletrats i l’autonomia de Catalunya”, ha agregat.

Arrimadas ha afirmat que el Govern amb les seves il·legalitats ha aconseguit “despertar aquesta majoria de catalans que han estat silenciats” pel nacionalisme i que volen seguir sent catalans, espanyols i europeus. Mostrant el cor tribandera que representa Ciutadans, Arrimadas ha avisat Puigdemont: “No ens trencarà el cor en tres; La majoria dels catalans creuen que Catalunya és la seva terra, Espanya el seu país i Europa el seu futur”, i per a això ha reiterat la necessitat de “posar les urnes de veritat per recuperar una Catalunya nova que superi aquesta etapa de 30 anys de divisió, on les empreses vulguin tornar”. Dirigint-se a tots els catalans, ha conclòs: “El que estem vivint ara no és bo per ningú. Cal buscar el diàleg, el consens i el sentit comú, però primer cal retornar la democràcia a Catalunya, però això vindrà només de les urnes de veritat”.

Volver a ACTUALIDAD