Actualitat

Arrimadas: “La presidenta d’un Parlament que no permet controlar al govern i que no respecta les normes ha de dimitir”

by cscatalunya — 16 octubre 2017 @ 17:14
Comparte

La líder de l'oposició anuncia la presentació d'un recurs d'empara davant el TC per la “vulneració sense precedents dels drets de l'oposició”

“La presidenta d’un Parlament que no permet controlar al govern i que no respecta les normes ha de dimitir”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, després que JxSí i la CUP hagin demanat la suspensió del ple previst per aquesta setmana.

Arrimadas ha denunciat que la Cambra catalana està “tancada amb pany i clau pels partits independentistes” que “han precintat el Parlament que representa a tots els catalans”. La líder de Cs ha assegurat que aquest “és el tercer ple ordinari que se suspèn amb la complicitat de qui presideix el Parlament”, a més del Debat de Política General, les comissions parlamentàries, les ponències de lleis i el projecte de llei dels pressupostos. “Tenim un govern insubmís que no vol treballar” i que “té por a donar la cara en les sessions de control davant l’oposició i davant les urnes democràtiques de veritat” ha dit.

La líder de l’oposició a Catalunya assegura que la presidenta del Parlament “és la cooperadora necessària” que permet que la Cambra catalana estigui tancada i que “es comporta com la delegada del Govern de la Generalitat en el Parlament de Catalunya”. I ha explicat que Carme Forcadell “no només silencia als lletrats, sinó que es nega a respondre a les interpel·lacions directes de Cs a la Junta de Portaveus”. Arrimadas considera que “amb la seva complicitat, ha estat la presidenta del Parlament en l’època en la que el Govern més ha desprestigiat i deslegitimat a aquesta institució”.

Arrimadas ha anunciat la presentació d’un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) per la “vulneració sense precedents dels drets de l’oposició” i ha sentenciat que “són les últimes hores d’una legislatura que només servirà per a què marxin les empreses i augmenti el conflicte social”. La portaveu nacional de Cs ha demanat que “o ens deixen treballar o es convoquen eleccions per triar un nou Parlament amb una Presidenta que respecti aquesta institució i a tots els catalans”.

Volver a ACTUALIDAD