Actualitat

Carrizosa sobre el ple de la independència: “És un episodi més de la utilització del Parlament de tots els catalans al servei dels colpistes contra la democràcia”

by cscatalunya — 23 octubre 2017 @ 11:36
Comparte

El portaveu parlamentari de Cs destaca que “la petició de JxSí i la CUP no és per parlar de sanitat, educació o dependència sinó per seguir parlant del monotema”

“La propera sessió plenària és un episodi més de la utilització del Parlament de tots els catalans al servei dels colpistes contra la democràcia”. Així ho ha assegurat el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després de la Junta de Portaveus que ha fixat l’ordre del dia del proper ple de la cambra catalana sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. En aquest sentit, ha destacat que es tracta d’una sessió “a petició de JxSí i la CUP no per parlar de sanitat, educació o dependència sinó per seguir parlant del monotema”.

En una roda de premsa en la cambra catalana, el diputat de Cs ha explicat que l’ordre del dia d’aquest ple “és un guió de 5 punts que oculta la veritable intenció de la Generalitat i de la presidenta del Parlament” pel que considera que “l’opacitat i la mentida tornaran a la cambra” ja que no se sap de què es parlarà ni què es sotmetrà a votació. “Se’ns oculta per covardia; perquè saben que actuen contra la llei i els drets de la majoria dels diputats”, ha afegit.

Sobre la Junta de Portaveus, Carlos Carrizosa ha dit que els portaveus del seu partit i el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, han retret a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que comparegués l’altre dia després de l’aplicació del 155 per “erigir-se com a defensora dels 135 diputats: Li hem demanat empara moltes vegades i sempre ens ho ha negat”. I ha posat diversos exemples: “Quan es vulnerava el reglament, quan no podíem anar al CGE, en suspendre plens previstos, en desnaturalitzar el Parlament i impedir controlar la tasca del Govern”. Per això, ha insistit que “ha estat la presidenta de JxSí i la CUP, de ningú més”.

Volver a ACTUALIDAD