Actualitat

Carlos Carrizosa: “Cap tripijoc aconseguirà que es nomeni president a un pròfug de la Justícia”

by cscatalunya — 23 gener 2018 @ 14:52
Comparte

· Cs exigeix a l'administració de la Generalitat fer el que correspongui perquè “els catalans recuperin els diners que Convergència els va robar pel ‘cas Palau’”

Cap tripijoc aconseguirà que es nomeni president a un pròfug de la Justícia”. Així ho ha assegurat el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament i membre de l’Executiva nacional del partit, Carlos Carrizosa, després que la Mesa de la cambra, amb Roger Torrent al capdavant, no hagi “volgut resoldre la qüestió de la delegació de vot demanada pels pròfugs de la Justícia” que estan a Brussel·les, malgrat que Carles Puigdemont l’hagi retirat.

Carrizosa considera que, com en la legislatura passada, el president del Parlament podria estar “manejant els temps” al seu antull per evitar que la resta de grups parlamentaris no tinguin temps “d’evitar a última hora si volen fer el Ple amb un pròfug, per plasma” o delegar els vots. És per això que des de Ciutadans s’ha demanat a la Mesa que “expressi per escrit els motius que ha tingut per posposar aquesta delegació de vot” i s’adverteix que faran ús de “de tots els recursos jurídics que estiguin a l’abast per evitar” decisions d’última hora que puguin vulnerar els drets de tots els diputats. “Ja està bé d’usar el Parlament com si fos el ‘cortijo’ d’uns quants”, ha sentenciat, i ha reiterat: “Puigdemont ja es pot oblidar de ser president”.

Carlos Carrizosa també ha criticat que Torrent “rebaixi la dignitat del Parlament anant a entrevistar-se” amb Puigdemont demà a Brussel·les. També li ha advertit que si aquest viatge ho fa amb diners públics des de Cs demanaran els comptes per saber quines partides s’han utilitzat: “No consentirem que usin diners de tots els catalans per pagar-se un viatge per parlar amb persones fugides de la Justícia”.

D’altra banda, Ciutadans ha presentat una iniciativa dirigida a l’administració de la Generalitat perquè se’ls informi sobre què està fent perquè “els catalans recuperin els diners que Convergència els va robar pel ‘Cas Palau’”. “Volem que els diners que cobrin el PDECAT i Convergència per haver-se presentat junts per cobrar les subvencions electorals s’usin per rescabalar els diners que van robar”, ha manifestat el portaveu de Cs, després de criticar que el PDECAT “utilitzi el nom de Convergència per cobrar les subvencions i renegui d’ells quan els interessa”.

Volver a ACTUALIDAD