Actualitat

Carrizosa critica un “Parlament paralitzat que parla d’independència enlloc de sanitat, ocupació i dependència”

by cscatalunya — 13 febrer 2018 @ 15:25
Comparte

• Cs demana a la Sindicatura de Comptes de Catalunya que aclareixi si la fundació vinculada a ERC va pagar un sou a Santi Vidal a canvi que dimitís com a senador

 El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat que a Catalunya hi hagi un “Parlament paralitzat que parla d’independència enlloc de sanitat, ocupació i dependència”. Ho ha dit després que la Mesa de la cambra catalana s’hagi reunit aquest matí per abordar, entre altres coses, la constitució de la comissió del reglament a proposta de JxCat, malgrat que no es pot constituir fins que hi hagi un govern. “Hauríem d’estar parlant dels problemes reals dels catalans; no de si comencem a obrir o no el funcionament d’una comissió de reglament pels interessos de JxCat i ERC”,ha sentenciat.

En una roda de premsa, Carrizosa també ha insistit que és el president del Parlament, Roger Torrent, qui “té la potestat de desbloquejar” la situació de paràlisi que hi ha a Catalunya i de “decidir si canviarà de candidat o si persisteix a oferir a un pròfug de la Justícia”, referint-se a Puigdemont. “Hauria de tenir la valentia de dir-li que no tornarà a ser president i deixar de marejar els catalans”, ha manifestat.

D’altra banda, el portaveu de Cs s’ha referit a l’ex senador d’ERC, Santi Vidal, que declara avui davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel referèndum il·legal de l’1-O. Ciutadans ha demanat a la Sindicatura de Comptes de Catalunya que aclareixi si Vidal va pactar una compensació amb ERC pagada per la fundació vinculada a aquest partit, Josep Irla, a canvi de dimitir i que està prohibit per la Llei de finançament de partits.

També ha demanat a la fundació de la Universitat Pompeu Fabra conèixer sobre els treballs que feia Jordi Sánchez pels quals percebia 8000 euros mensuals.

Volver a ACTUALIDAD