Actualitat

Roldán: “Torrent ha de deixar de ser l’advocat defensor de Puigdemont i dir-li que no pot ser president de la Generalitat”

by cscatalunya — 18 febrer 2018 @ 17:30
Comparte

La portaveu de Cs demana al president del Parlament que obri una nova ronda de contactes amb els partits i diu que si no ho fa el seu partit reclamarà la celebració d’un ple de desbloqueig

Diumenge, 18 de febrer del 2018.

“Torrent ha de deixar de ser l’advocat defensor de Puigdemont i dir-li que no pot ser president de la Generalitat”. Això és el que ha dit la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, davant de l’immobilisme del president del Parlament, Roger Torrent, de no moure fitxa davant de la situació de bloqueig de la política catalana. Roldán ha reclamat al president del Parlament que “sigui valent i iniciï una nova ronda de contactes amb els grups polítics per proposar una altra persona com a president de la Generalitat”

La portaveu de Cs ha advertit que si no ho fa, la seva formació reclamarà la celebració del “ple del desbloqueig” amb l’objectiu que els partits independentistes donin la cara davant dels catalans. “No pot ser que Convergència i ERC decideixin als despatxos i a les fosques el futur de 7 milions i mig de catalans” ha afirmat la diputada de Ciutadans. I ha afegit que “volem conèixer les maniobres i tripijocs dels separatistes que bloquegen el Parlament i que eviten que es pugui parlar dels problemes reals dels catalans, com la sanitat, l’educació o els serveis socials”. Roldán ha criticat la posició de Podem de no donar suport a la proposta de Cs i els ha acusat de “posar-se una vegada més al costat dels separatistes”

Pel que fa a l’anunci del PP que el català i el castellà siguin llengües vehiculars en l’educació, Lorena Roldán, ha afirmat que es tracta d’una qüestió de “sentit comú” i que el que cal és “garantir la convivència de les dues llengües oficials a Catalunya, com ja va apuntar el Tribunal Constitucional”. En aquest sentit Roldán ha demanat als populars que espera que “passin de les paraules als fets”, i ha recordat que la seva formació aposta per un model d’educació “modern i trilingüe amb la introducció de l’anglès com a llengua vehicular”. Finalment la diputada de Ciutadans al Parlament ha demanat als socialistes que apostin per un canvi en el model educatiu i que no es posin de la banda dels separatistes.

Volver a ACTUALIDAD