Actualitat

De Páramo, sobre la llei de Presidència: “Els partits independentistes volen tenir un govern de fugitius fora del control parlamentari”

by cscatalunya — 10 abril 2018 @ 11:49
Comparte

• Cs recrimina a Torrent que enviï una carta al jutge Llarena: “El president del Parlament no pot dir els jutges el que han de fer”

“Els partits independentistes volen tenir un govern de fugitius fora del control parlamentari”. Així ho ha dit el Secretari de Comunicació de Ciutadans (Cs) i portaveu adjunt en el Parlament, Fernando de Páramo, en referència a la reforma de la llei de la Presidència per part dels partits separatistes i que implicaria que el president de la Generalitat i els Consellers puguin ser nomenats i exercir des de l’estranger, la qual cosa considera “preocupant” tenint en compte que “el control parlamentari garanteix el bon funcionament d’una democràcia del segle XXI”.

En una roda de premsa en el Parlament, De Páramo ha lamentat que Catalunya segueixi sense govern i ha responsabilitzat d’això al president de la Cambra, Roger Torrent: “L’única cosa que està fent és utilitzar el Parlament per seguir l’estratègia de defensa de Puigdemont”. Així mateix, ha evidenciat que el ple del proper divendres –que hauria de servir per investir un president- només servirà per “allargar l’embolic”. “Seguim en el bucle”, ha sentenciat.

D’altra banda, també s’ha referit a la carta que Torrent ha enviat al jutge Pablo Llarena perquè permeti Jordi Sànchez acudir al ple per ser investit: “El president del Parlament no pot dir els jutges el que han de fer”. És per això que des de la formació taronja es registrarà un escrit dirigit a Torrent en el qual se li recrimina la seva “ingerència” en el poder judicial. “Torrent ha de defensar els interessos de tots els diputats i no actuar com l’advocat defensor de Puigdemont”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD