Actualitat

Carrizosa: “La llei de presidència per investir a Puigdemont ha estat torpedinada i enfonsada”

by cscatalunya — 27 abril 2018 @ 14:32
Comparte

El portaveu de Csdemana a Torrent que “compleixi amb la llei” i que retiri de l'ordre del dia del proper ple la reforma de la llei de presidència

Parlament de Catalunya, divendres 27 d’abril de 2018“La llei de presidència per investir a Puigdemont ha estat torpedinada i enfonsada”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs) a Catalunya i membre de l’Executiva nacional del partit, Carlos Carrizosa, després que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) hagi dictaminat per unanimitat i després d’una petició de Cs que la reforma de la llei de presidència impulsada pels partits independentistes és il·legal.

Carrizosa ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que “compleixi amb la llei” i que retiri de l’ordre del dia del proper ple del 3 i 4 de maig la reforma de la llei de presidència. “Passen per sobre de les nostres institucions i no respecten absolutament res quan es tracta de seguir amb els seus designis” ha dit. I ha afegit que “lamentem que segueixin actuant fora de la llei”. També ha anunciat la presentació d’un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC), si Torrent no retira aquesta llei.

El portaveu taronja ha recordat que el CGE, “format per majoria de membres d’ERC i CDC”, deixa clar que “la llei de presidència és il·legal i antireglamentària” i a més “no respecta els drets de la resta de diputats”. Posa en evidència que “la investidura telemàtica d’un pròfug de la justícia no es pot realitzar”Puigdemont mai va tornarà a ser President” ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD