Actualitat

Lorena Roldán: “La llei de presidència dels partits separatistes vulnera l’Estatut i la Constitució; si Torrent la porta al ple Cs recorrerà al TC”

by cscatalunya — 30 abril 2018 @ 12:01
Comparte

La diputada de Cs assegura que “un fugit de la Justícia com Puigdemont no serà president” i creu que “algú dels seus hauria de tenir la valentia de dir-li”

“La llei de presidència dels partits separatistes vulnera l’Estatut i la Constitució; si Torrent la porta al ple Cs recorrerà al TC”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, en referència al ple del proper dimecres on JxCat i ERC volen incloure a l’ordre del dia la reforma d’aquesta llei. En declaracions als mitjans de comunicació a la seu del partit a Barcelona, ha recordat al president del Parlament que “el Consell de Garanties Estatutàries ja ha dit que vulnera la llei”, com ha advertit Cs en diverses ocasions.

“Puigdemont, que és un fugit de la Justícia, no tornarà a ser president. Algú dels seus hauria de tenir la valentia de dir-li”, ha afegit després de dir que des de Cs no volen que el Parlament “torni a quedar fora de la legalitat i la democràcia com va passar als plens del setembre”.

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre les declaracions del delegat del Govern d’Espanya, Enric Millo, ha recordat que “perquè el 155 deixi d’estar en vigència la clau la tenen Torrent i els partits separatistes”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat que es desbloquegi el Parlament i considera “urgent”que els líders independentistes “deixin de pensar en les seves cadires i pensin més en el conjunt dels catalans i en formar un govern que treballi per solucionar els problemes dels ciutadans”.

Sobre la plataforma unitària que proposava ahir Manuel Valls, Lorena Roldán ha assegurat que “Cs no tanca cap porta” a incorporar persones independents o de la societat civil per “formar una candidatura guanyadora que doni la volta a Barcelona per superar les propostes populistes i nacionalistes d’Ada Colau”.

Volver a ACTUALIDAD