Actualitat

Arrimadas insta el Govern d’Espanya que “reaccioni i presenti un recurs d’inconstitucionalitat davant el TC per la delegació de vot de dos fugits de la Justícia”

by cscatalunya — 2 maig 2018 @ 14:13
Comparte

Ciutadans presentarà demà en el TC un recurs d'empara per la delegació de vot de Puigdemont i Comín

Parlament de Catalunya, dimecres 2 de maig del 2018. “Demanem al Govern d’Espanya que reaccioni i presenti un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional per la delegació de vot de dos fugits de la Justícia”.Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, que ha reconegut “no entendre” per què l’executiu espanyol“no mou fitxa” sobre aquesta qüestió. “És injustificable que dos fugits de la Justícia segueixin delegant el vot mentre segueixen cobrant un sou amb diners públics sense venir a treballar”, ha manifestat, després d’anunciar que la formació taronja presentarà demà un recurs d’empara en el TC pel mateix motiu.

A més, Arrimadas ha demanat la retirada de la modificació de la Llei de Presidència que volen portar al ple d’aquesta setmana els partits independentistes per “fer-la a mida per poder investir a un fugit de la Justícia a distància”. “Ells saben que aquesta Llei no porta enlloc i que Puigdemont no tornarà a ser president, però volen més embolic i tornar a atropellar els drets dels catalans, com van fer en el ple del 6 i 7 de setembre”, ha sentenciat en una roda de premsa en la Cambra catalana.

Per això, Ciutadans ha demanat la celebració d’una Junta de Portaveus per demà abans de la sessió perquè es retiri aquest punt de l’ordre del dia, encara que Arrimadas ja ha avançat que té “poques esperances” que es paralitzi aquesta“barbaritat democràtica”. “Seria una vergonya que Torrent permetés que aquesta Llei vagi a ple sabent que no servirà perquè Puigdemont sigui president”. Tot i això, li ha recordat que el Parlament “és de tots els catalans i no la seu d’ERC”.

 

Volver a ACTUALIDAD