Actualitat

Carrizosa: “El Síndic és un engranatge més del ‘procés’ que està donant l’esquena a menors fills de Guàrdia Civils que han estat, suposadament, humiliats pels seus professors a l’escola”

by cscatalunya — 8 maig 2018 @ 12:33
Comparte

El portaveu de Cs insta els partits separatistes que “es posin d'acord” per “proposar un candidat lliure de causes judicials i que respecti les lleis i a tots els catalans”

Parlament de Catalunya, dimarts 8 de maig del 2018. “El Síndic de Greuges és un engranatge més del ‘procés’ que està donant l’esquena als menors fills de Guàrdia Civils que, suposadament, han estat humiliats pels seus professors a les escoles catalanes”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, en referència al cas d’un col·legi de Sant Andreu de la Barca on suposadament alguns professors “van coaccionar alumnes per ser fills de Guàrdies Civils”.

Després de rebre una carta del Síndic, Rafael Ribó, en la qual defensa els professors justificant les denúncies com si fossin ‘un atac a l’escola catalana’, Carrizosa ha criticat que, no obstant això, “no dediqui ni una sola línia a defensar als menors o a preguntar-se què passaria si aquests fets –que ja s’investiguen- fossin certs”.

Per això, des de la formació taronja s’ha demanat la compareixença en el Parlament tant de Ribó com dels responsables de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), perquè expliquin com pensen “defensar els menors que estan veient vulnerats els seus drets” i per “evitar” que aquests “es vegin afectats per la professió que tinguin els seus pares”.

De la mateixa forma ha criticat l’actitud de “les cúpules dels sindicats majoritaris a Catalunya”, referint-se a CCOO i UGT, per “posar-se al costat dels separatistes en aquests lamentables casos que estan sent investigats per la Justícia”.

D’altra banda, el portaveu de Ciutadans s’ha referit, en una roda de premsa en el Parlament, a una possible investidura d’un President en els propers dies: “Ja és hora que els partits separatistes deixin de barallar-se entre ells, de fer viatges a Berlín i a Brussel·les i que es posin d’acord per proposar un candidat lliure de causes judicials, que respecti les lleis i a tots els catalans”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD