Actualitat

Arrimadas a Torra: “Que vostè sigui President gràcies a que el Govern d’Espanya permet que un fugit de la Justícia delegui el vot després de donar un cop a la democràcia no és propi d’un país democràtic”

by cscatalunya — 14 maig 2018 @ 11:45
Comparte

La líder de Cs demana unitat a la resta de partits constitucionalistes:“Lluitar davant el nacionalisme en l'Europa del segle XXI no és una opció, és una obligació”

Parlament de Catalunya, dilluns 14 de maig del 2018. “Que vostè sigui President de la Generalitat gràcies a que el Govern d’Espanya permet que un fugit de la Justícia delegui el vot després de donar un cop a la democràcia és indignant i no és propi d’un país democràtic”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, al candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, a qui li ha retret alguns dels seus articles en els quals “deixa clara quina és la seva ideologiadefensant el populisme o la identitat excloent i la seva intenció de seguir amb la confrontació a Catalunya”.

Durant la seva resposta al discurs d’investidura de Torra, Arrimadas ha advertit als partits separatistes que en triar Torra com a President “estan enterrant” qualsevol opció de “sortir-se amb la seva”: “Vostè deia que es centrarien en internacionalitzar el ‘procés’, però l’única cosa que aconseguiran és internacionalitzar els seus articles”, ha dit Arrimadas després de llegir en veu alta alguns d’ells.

La líder de Cs ha mostrat certa “incredulitat” per haver-se “d’enfrontar, en el segle XXI, a un discurs excloent com el de Torra”. I li ha retret totes les promeses que ha fet en el seu discurs: “Tot el que ha dit que farà no podrà fer-ho perquè, per a això, es requereix consens”.

Una vegada Torra sigui proclamat President de la Generalitat, Arrimadas passarà automàticament a ser de nou la Cap de l’Oposició, per la qual cosa ha assegurat que des del seu partit seguiran liderant les propostes “socials i econòmiques pensades per a tots els catalans”, com ja van fer en la passada legislatura.  A més, ha apel·lat a la resta de partits constitucionalistes i els ha demanat unitat per demostrar que el que ofereix Torra “no és el que mereix la majoria de Catalunya”. I ha conclòs: “Lluitar davant el nacionalisme en l’Europa del segle XXI no és una opció, és una obligació”.

Volver a ACTUALIDAD