Actualitat

Arrimadas: “El Govern d’Espanya ha d’arribar a un acord amb les forces constitucionalistes per garantir els drets de tots els catalans”

by cscatalunya — 16 maig 2018 @ 14:12
Comparte

La líder de Cs viatjarà a Europa en les pròximes setmanes per "donar veu a tots els catalans que se senten humiliats per la ideologia de Quim Torra”

Parlament de Catalunya, dimecres 16 de maig del 2018. “El Govern d’Espanya ha d’arribar a un acord amb les forces constitucionalistes per garantir els drets de tots els catalans”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, un dia abans que es produeixi la reunió entre el líder de Cs, Albert Rivera, i el president del Govern, Mariano Rajoy, en Moncloa. “Davant les amenaces de Torra de tornar a trepitjar els drets dels catalans és imprescindible que hi hagi unitat entre els partits constitucionalistes”, ha manifestat.

En una roda de premsa, la líder de Cs ha anunciat que en les pròximes setmanes viatjarà a Europa per reunir-se amb representants d’institucions europees per a “que se sàpiga què pensa Quim Torra sobre els catalans i el conjunt d’espanyols que no pensen com ell”. “Volem portar a Europa la veu de milions de catalans que ens sentim humiliats per la ideologia del nou president de la Generalitat”.

Des de la formació taronja ja s’ha enviat un document traduït a quatre idiomes on consten “les barbaritats que pensa” el nou President. Arrimadas ha explicat que “els tres principals partits del Parlament Europeu ja han condemnat públicament els comentaris de Torra” i ha advertit: “Si volien internacionalitzar el ‘procés’ l’única cosa que aconseguiran és internacionalitzar la seva ideologia xenòfoba i racista”.

I després de conèixer que la Justícia belga ha rebutjat l’extradició de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, Arrimadas ha mostrat el seu “respecte per les decisions judicials“, i ha anunciat que Cs demanarà un “escrit a la Mesa del Parlament per tornar a demanar que deixi de donar el privilegi que fugits de la Justícia puguin delegar el seu vot”.

Volver a ACTUALIDAD