Actualitat

Ciutadans demana al TSJC anul·lar la presa de possessió de Torra per no comprometre’s a respectar ni la Constitució ni l’Estatut d’Autonomia

by cscatalunya — 22 maig 2018 @ 13:36
Comparte

El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, assegura que “no pot ser el president de tots els catalans algú que no es compromet a respectar les lleis”

“Hem sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·li la presa de possessió de Quim Torra per no comprometre’s a acatar ni la Constitució ni l’Estatut d’Autonomia en prendre possessió com a president de la Generalitat”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després d’anunciar que des del seu partit es presentarà “demà mateix un recurs contenciós administratiu” al TSJC per “deixar sense efecte la presa de possessió” del nou President per no “respectar un tràmit essencial de qualsevol governant”.

“No pot ser el president de tots els catalans algú que no es compromet a respectar les nostres lleis, com tots els ciutadans han de fer-ho”, ha advertit Carrizosa, després de reiterar que el mateix Torra ja va reconèixer que no les anava a complir.

El portaveu de Cs ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa el dia abans que es produeixi, suposadament, la presa de possessió dels Consellers del nou Govern. En aquest sentit, ha assegurat que des de Cs estan “desitjant” que comenci la legislatura per “parlar dels problemes que preocupen a tots els catalans”, però amb uns Consellers que estiguin “habilitats” per portar una Conselleria. “Torra està nomenant persones que no poden ser Consellers perquè estan fugits de la Justícia o presos”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD