Actualitat

Matías Alonso: “És fonamental investigar l’espionatge a Catalunya; volem saber fins on arriba l’ús partidista dels funcionaris i els diners públics”

by cscatalunya — 25 maig 2018 @ 11:56
Comparte

El diputat de Cs aposta per crear una comissió parlamentària sobre l'espionatge “il·legal i antidemocràtic” a periodistes i polítics promogut, presumptament, per CDC i amb el suport d’ERC

Parlament de Catalunya, divendres 25 de maig del 2018. “És fonamental investigar l’espionatge a Catalunya; volem saber fins on arriba l’ús partidista dels funcionaris i els diners públics”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Matías Alonso, al debat de la Proposta de Resolució impulsada per Cs per crear una comissió d’investigació a la cambra catalana sobre el suposat espionatge a periodistes i polítics per part del Govern de la Generalitat.“Fa anys que ho sospitem, que ho sabem, massa temps que ho denunciem i volem que s’investigui aquest espionatge il·legal i antidemocràtic a persones que no congreguen amb l’anomenat ‘procés’”, ha assegurat Alonso des del faristol de l’hemicicle del Parlament.

Sobre la suposada participació dels Mossos d’Esquadra en aquest espionatge a periodistes i polítics “promogut per Convergència i amb el suport d’ERC”, ha lamentat que s’utilitzi aquest cos policial que “ha de garantir la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans”. Per això, ha destacat la necessitat d’impulsar“mesures imprescindibles” com aquesta comissió en moments que“representants polítics temeraris s’hi senten còmodes amb l’ús partidista de les institucions i els treballadors públics”. I ha alertat que tot això va “en contra de la transparència i de la defensa de la democràcia i els drets fonamentals de tots els catalans”.

“Els reaccionaris rebutjareu avui la creació d’aquesta comissió i jo els hi dic que ni poden ni podran donar mai aquest cop frontal a la democràcia que pretenen”, ha manifestat el diputat de Cs dirigint-se als representants de JxCat, ERC i la CUP, als que ha titllat de “club d’amics de Puigdemont”.

Volver a ACTUALIDAD