Actualitat

Arrimadas, sobre els nous Consellers: “Torra no està per governar, sinó per generar més confrontació entre els catalans i amb el Govern d’Espanya”

by cscatalunya — 30 maig 2018 @ 09:01
Comparte

La portaveu nacional de Cs creu que “el més raonable” és que els partits constitucionalistes arribin a un acord per “tancar els PGE, el 155 i convocar eleccions”

 “Torra no està per governar, sinó per generar més confrontació entre els catalans i amb el Govern d’Espanya”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, després de conèixer els nous noms dels Consellers que ha proposat el president de la Generalitat, Quim Torra. En una entrevista en ‘Un café con Susanna’ d’Antena 3, ha avisat que el nou President “seguirà desafiant la legalitat i enfrontant-se a més de la meitat dels catalans amb totes les decisions que prengui” per “seguir en l’embolic”.

Davant aquesta situació, Arrimadas considera “necessari i urgent” que els partits constitucionalistes arribin a un acord “per veure com se segueix aplicant la Constitució a Catalunya i que els drets dels catalans quedin garantits”. Per això creu que és un “error” que Pedro Sánchez estigui dialogant més amb els partits independentistes que amb els constitucionalistes al Congrés per dur a terme una moció de censura contra Mariano Rajoy: “Seria una irresponsabilitat posar Espanya en mans dels independentistes perquè si aproven una moció de censura és a canvi d’alguna cosa”, ha advertit.

Sobre aquesta qüestió, ha reiterat que “el més assenyat i raonable és que Rajoy surti del seu immobilisme i es comprometi a convocar eleccions”, però si no ho fa caldrà arribar a un acord entre els constitucionalistes per “tancar els Pressupostos Generals de l’Estat, el 155 a Catalunya i convocar eleccions per donar-li veu als espanyols“.

Volver a ACTUALIDAD