Actualitat

Arrimadas a Torra: “Vostè ha promès als seus un Estat en forma de República, però l’única cosa que els donarà és un CDR en forma de Govern dirigit només als qui porten un llaç groc”

by cscatalunya — 6 juny 2018 @ 13:19
Comparte

La líder de Cs demana al President que “deixi d'atacar les institucions catalanes” i retiri de la façana del Palau “la pancarta que no representa a tots els catalans”

Parlament de Catalunya, dimecres 6 de juny del 2018. “Vostè ha promès als seus un Estat en forma de República, però l’única cosa que els donarà és un CDR en forma de Govern dirigit només als qui porten un llaç groc”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui li ha retret que el nou Govern que avui ha presentat “està per repetir els errors que ens han portat fins aquí, que han provocat la fractura social, la fugida d’empreses i la crisi institucional sense precedents”.

També li ha recriminat que hagi triat a Consellers que “pensin com ell”, com és el cas del conseller d’Economia, Pere Aragonès, que “diu que Espanya ens roba”o la consellera de Cultura, que “va signar el manifest Koiné, que diu que l’única llengua oficial a Catalunya és el català”.  “No han vingut a resoldre problemes, han vingut a generar-ne més”, ha sentenciat.

Vostès tornaran a violar els drets dels catalans com van fer el 6 i 7 de setembre quan van dinamitar l’Estatut d’Autonomia i la Constitució”, li ha dit Arrimadas a Torra, a qui li ha criticat la seva “falta d’autocrítica” en el discurs que ha pronunciat en el ple de la cambra catalana. “Vostè seguirà amb el victimisme, amb el xoc i amb la confrontació perquè no té res més”, ha agregat Arrimadas.

Així mateix, la cap de l’Oposició ha mostrat la seva disposició a “dialogar” amb el President en una reunió però sempre i quan “deixi d’atacar les institucions catalanes” i retiri de la façana del Palau de la Generalitat “la pancarta amb el llaç groc que només representa una part de la població”. “Només es dirigeixen als del llaç i aquest mai pot ser un govern de la Generalitat perquè no representa a tots”, ha afegit. I ha conclòs: “Lamentablement, perdrem més temps i oportunitats fins que arribi el dia que hi hagi un govern amb un projecte per a tots”.

Volver a ACTUALIDAD