Actualitat

Inés Arrimadas: “Què farà Pedro Sánchez per protegir a tots els catalans davant la reiterada vulneració de drets del Govern de Torra?” 

by cscatalunya — 8 juny 2018 @ 11:07
Comparte

• La líder de l'Oposició a Catalunya alerta que Quim Torra "no vol diàleg sinó més confrontació" en seguir amb el seu "pla il·legal" i "excloent a milions de catalans amb símbols partidistes als edificis públics"

Parlament de Catalunya, divendres 8 de juny del 2018. “Què farà Pedro Sánchez per protegir a tots els catalans davant la reiterada vulneració de drets del Govern de Torra?”. Així l’hi ha preguntat la líder de l’Oposició a Catalunya i portaveu nacional de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, al nou president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, després que el Govern de la Generalitat hagi pres com a primeres mesures de l’executiu català “augmentar el pressupost de Tv3 en 20 milions d’euros o netejar la cúpula dels Mossos d’Esquadra per motius ideològics”, entre d’altres, després de l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

En una roda de premsa en la cambra catalana, Inés Arrimadas ha instat a Sánchez a arribar a un acord amb tots els partits constitucionalistes per “protegir els drets de tots els catalans” davant un Govern que “exclou a milers de ciutadans posant símbols partidistes als edificis públics” i davant un President que “amenaça amb seguir amb el seu pla il·legal”. Motius pels quals ha rebutjat assistir avui a la reunió prevista amb Quim Torra al Palau de la Generalitat: “Si vol parlar amb el partit del diàleg i que ha guanyat les eleccions a Catalunya, que rectifiqui i abandoni la confrontació”.

En relació al boicot a una conferència sobre Miguel de Cervantes a la Universitat de Barcelona (UB) organitzada per Societat Civil Catalana (SCC), la líder de l’Oposició a Catalunya ha anunciat que Cs ha sol·licitat la “compareixença urgent” del rector de la universitat i presentat preguntes al Govern sobre les mesures de seguretat establertes per garantir els drets dels assistents. Davant aquesta situació, ha lamentat que “el separatisme ahir va rebentar de manera violenta i injustificada aquest acte intentant evitar que es celebri un homenatge a una figura universal i reconeguda mundialment”.

Volver a ACTUALIDAD