Actualitat

Arrimadas, sobre la reactivació del Diplocat: “Ja sabem quins són els requisits dels partits separatistes; donar privilegis als presos que s’han saltat la llei i diners per fer propaganda”

by cscatalunya — 12 juny 2018 @ 15:40
Comparte

Cs presenta un recurs contra l'Ajuntament de Vic per "excloure al partit que ha guanyat les eleccions", en negar-li el permís per celebrar un acte

“Ja sabem quins són els requisits dels partits separatistes: donar privilegis als presos que s’han saltat la llei i diners per fer propaganda”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, després que el Govern hagi anunciat la reactivació del Diplocat per “gastar-se els diners de tots els catalans a fer propaganda independentista”.

En una roda de premsa en la cambra catalana, Arrimadas ha criticat que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, hagi donat “via lliure” a Quim Torra per “tornar a fer el mateix”.

D’altra banda, la també cap de l’Oposició a Catalunya ha anunciat que la seva formació presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Vic per “excloure al partit que ha guanyat les eleccions”, en negar-li el permís per celebrar un acte polític dissabte passat. Malgrat no poder-ho celebrar, els diputats de Ciutadans van acudir igualment per “reivindicar una Catalunya per a tots”. I després de patir “amenaces i un intent d’agressió”, Arrimadas ha advertit: “Si el govern de la Generalitat segueix negant la fractura social és perquè són el govern del llaç pels del llaç; aquesta és l’única explicació que neguin l’evident”.

En aquest sentit, des de la formació taronja s’ha presentat una Proposició de Llei per “garantir la neutralitat dels espais públics i dels actes institucionals”. Per això, ha criticat que en la façana del Palau de la Generalitat hi hagi un “símbol que exclou a milions de catalans”, referint-se a la pancarta demanant la llibertat dels polítics que estan a la presó. I li ha recordat a Torra: “Les platges, els carrers i els edificis públics de Catalunya són de tots els catalans”.

Arrimadas també s’ha referit a l’operació policial relacionada amb l’ús de dades per al cens del referèndum il·legal de l’1-O i ha demanat que, “de la mateixa forma que les petites i mitjanes empreses i els autònoms han de complir amb la Llei de protecció de dades, el Govern ha de ser el primer que no els utilitzi per fer coses il·legals”.

 

Volver a ACTUALIDAD