Actualitat

Ciutadans demana la compareixença de Màxim Huerta al Congrés perquè doni explicacions sobre el frau fiscal

by cscatalunya — 13 juny 2018 @ 12:01
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia que la seva formació sol·licitarà un ple monogràfic en el Parlament per “recuperar la convivència i prioritzar les polítiques socials”

La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, ha anunciat que el seu partit sol·licitarà la compareixença del ministre de Cultura i Esports, Màxim Huerta, al Congrés dels Diputats perquè “doni explicacions” pel seu frau a Hisenda en 2006, 2007 i 2008. “És una informació greu i el més assenyat és que doni tota la informació necessària”, ha manifestat Arrimadas en una roda de premsa.

Sobre la sentència del Cas Noós i l’imminent ingrés a la presó d’Iñaki Urdangarín, Arrimadas ha mostrat el seu “respecte per les decisions judicials” i ha evidenciat que “a Espanya la Justícia actua per tot aquell que cometi il·legalitats”.

La també cap de l’Oposició a Catalunya ha anunciat que des de Ciutadans sol·licitaran un ple monogràfic en el Parlament per “debatre sobre com recuperar la convivència i prioritzar les polítiques socials”. En aquest ple, es veurà “quina és la voluntat política” de totes les forces i si el Govern “pretén seguir amb la il·legalitat del ‘procés’ i excloent a milions de catalans”.

Des de la formació taronja es proposa la “signatura d’un pacte transversal per les polítiques socials, que serà el primer pas per recuperar la convivència”, ha explicat Arrimadas, que espera que tots els partits s’uneixin a la iniciativa.

D’altra banda, la líder de Cs s’ha referit a la investigació sobre un presumpte desviament de fons públics a l’empresa Aigües de Girona en l’època en què Carles Puigdemont era alcalde, i encara que respecta les decisions judicials ha reiterat que “tots els polítics, igual que els ciutadans, han de respondre davant la Justícia”.

Finalment, ha criticat que el Govern hagi reactivat el Diplocat per fer“propaganda del ‘procés’”. Estem farts que es pagui amb diners de tots els catalans els ‘xiringuitos’ del ‘procés’”, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD