Actualitat

Jorge Soler a Vergès: “Treballi per millorar la situació de la sanitat a Catalunya i no faci política de promeses incomplides com va fer Comín”

by cscatalunya — 20 juny 2018 @ 15:42
Comparte

El diputat de Cs alerta que les dades oficials de les llistes d’espera “no es corresponen amb la realitat”, tal i com manifesten pacients i professionals

“Treballi per millorar la situació de la sanitat a Catalunya i no faci política de promeses incomplides com va fer el seu antecessor, Toni Comín”. Així li ha dit el diputat de Cs i portaveu de Sanitat del partit a la cambra catalana, Jorge Soler, a la Consellera de Salut, Alba Vergès, durant el debat d’una interpel·lació de Cs al Govern sobre el model sanitari català. En aquest sentit, ha assegurat que “cal millorar i invertir en el sistema sanitari en benefici de tots els ciutadans” i ha retret a la consellera que en una entrevista en un mitjà de comunicació va dir que els treballadors del sistema sanitari estaven cremats per l’aplicació de l’article 155, quan “la veritat és que les retallades dels seus sous i els seus drets van venir per part del seu Govern i és un problema de fa temps”.

Al ple del Parlament, Jorge Soler ha alertat sobre la situació de les llistes d’espera a Catalunya que “les dades no han millorat en els darrers anys” i que “són preocupants”, sobre tots si es comparen amb la resta de Comunitats Autònomes. A més, ha destacat que les dades oficials de la Generalitat“semblen unes llistes d’espera fantasma perquè no es corresponen amb la realitat”, com constaten els pacients i els professionals. I ha posat com a exemple que un pacient ha d’esperar 9 mesos per ser visitat pel digestòleg al centre d’atenció especialitzada a Santa Coloma de Gramenet mentre que les dades oficials diuen que per a aquesta especialitat l’espera és de 57 dies.

“És evident que tenim un problema i, per això, la primera interpel·lació que Cs fa al Govern de Quim Torra és sobre sanitat perquè per a nosaltres sí que és una prioritat”, ha afegit després d’instar a Vergès que “aconsegueixi el finançament per pagar als professionals sanitaris i contractar substituts en període d’estiu”, entre d’altres qüestions.

Volver a ACTUALIDAD