Actualitat

Arrimadas: “Aquells que van donar un cop a la democràcia tenen ara la batuta de la política nacional gràcies a les concessions de Sánchez”

by cscatalunya — 25 juny 2018 @ 15:57
Comparte

• La portaveu nacional de Cs assegura que "Espanya mereix un govern fort i amb un projecte a llarg termini, net i reformista"


Madrid, dilluns 25 de juny del 2018. “Aquells que van donar un cop a la democràcia tenen ara la batuta de la política nacional gràcies a les concessions de Sánchez”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, en la seva intervenció en una conferència organitzada per el ‘Club Siglo XXI’ a Madrid, on ha alertat que “cal prendre’s molt seriosament el nacionalisme” ja que “és capaç de trencar sistemes democràtics i països”. Davant aquesta situació, ha assegurat que la millor solució és “convocar eleccions” i assegura que “Espanya mereix un govern fort amb un projecte a llarg termini, net i reformista que no depengui de Torra, Bildu i ERC” que són “els que volen trencar el nostre país”.

Inés Arrimadas ha dit sobre el canvi de govern després de la moció de censura a Mariano Rajoy que “la corrupció no pot ser la tònica habitual de cada dia” i creu que “la legislatura del PP estava ja esgotada”. A més, ha apuntat que Cs tampoc volia que Sánchez arribés a Moncloa “amb 84 escons i a qualsevol preu, amb el suport de populistes i separatistes”.

En relació a la propera reunió del president Pedro Sánchez amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat al nou president del Govern d’Espanya que “quan parli amb Torra ha de tenir clar que no representa a tots els catalans”. I ha posat com a exemple que el Govern “veta al cap de l’Estat i obre el Diplocat i les ambaixades per seguir internacionalitzant el ‘procés’”, gràcies a l’aixecament del control dels comptes catalans per part del nou Govern de Sánchez. I ha recordat que el partit de Torra “va impedir a Cs fer un acte a Vic perquè no és un partit separatista, ha declarat persones ‘non grates’ a membres de Cs i ha posat un símbol independentista al Palau de la Generalitat”, ha afegit.

Sobre la reunió d’avui entre Quim Torra i Pablo Iglesias a Barcelona, Arrimadas ha evidenciat que “Podem sempre està al costat del separatisme i dels qui han donat un cop a la democràcia”. I ha lamentat que el primer que ha fet Iglesias des de que Torra és president és anar a veure’l.

Per la seva banda, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, que ha presentat a Arrimadas abans de la seva intervenció, ha destacat que la líder de Cs a Catalunya “és avui la veu de tots els catalans que volem seguir sent catalans, espanyols i europeus”. En aquest sentit, ha manifestat que representa a aquests ciutadans que volen “una Espanya unida on tots els ciutadans siguin lliures i iguals i que creuen que la diversitat d’aquest país és una riquesa i no un element de discòrdia”.

 

Volver a ACTUALIDAD