Actualitat

Carrizosa: “Mas va fer el seu 9-N, Puigdemont va fer el seu 1-O i Torra vol tornar a gastar-se els diners de tots a repetir el mateix”

by cscatalunya — 26 juny 2018 @ 13:32
Comparte

El portaveu de Cs demana a la Mesa que reconsideri la seva decisió d'admetre a tràmit una proposta de la CUP que “suposa tornar a trepitjar els drets dels catalans”

Parlament de Catalunya, dimarts 26 de juny del 2018. “Mas va fer el seu 9-N, Puigdemont va fer el seu 1-O i Torra vol tornar a gastar-se els diners de tots a repetir el mateix”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi apostat per “repetir” el referèndum il·legal de l’1-O, la qual cosa evidencia que “són les mateixes persones fent el mateix”, com ja van advertir des de la formació taronja.

Carrizosa ha lamentat que els partits separatistes vulguin “tornar a repetir la mateixa història que ja se sap com acaba”. Ho ha dit després que la Mesa de la Cambra hagi admès a tràmit una proposta de la CUP per “tornar a trepitjar els drets de tots els catalans”. Des de Ciutadans s’ha demanat a la Mesa que reconsideri la seva decisió i, si no ho fa, no descarten prendre “altres vies jurídiques”. “No deixarem que els drets de més de la meitat dels catalans siguin trepitjats com es va fer el 6 i 7 de setembre de l’any passat”, ha advertit.

Després de reunir-se la junta de portaveus, Carrizosa ha anunciat que els dies 17, 18 i 19 de juliol se celebrarà el ple per “recuperar la convivència” que van proposar des de Ciutadans: “És molt necessari que tots parlem i posem sobre la taula mesures per tornar a cosir la societat”.

En referència a la visita que Pablo Iglesias ha fet a Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real, Carrizosa ha reconegut no sorprendre-li perquè estan “acostumats a trobar a Podemos amb el separatisme i no amb els constitucionalistes”. “Podemos és el soci perfecte del ‘procés’”, ha reiterat.

I sobre la reobertura de sis delegacions del Govern a l’exterior, ha sentenciat: “És vergonyós que la Generalitat segueixi invertint els diners de tots a promoure internacionalment el procés separatista, en lloc d’invertir-ho en la gratuïtat dels llibres de text o en educació de 0 a 3 anys”.

Volver a ACTUALIDAD