Actualitat

Carrizosa a Artadi: “Vostè és la mà dreta de Puigdemont per tornar a fer el mateix i atropellar de nou els drets de tots els catalans”

by cscatalunya — 27 juny 2018 @ 11:09
Comparte

El portaveu parlamentari de Cs retreu a Artadi que no descarti la via unilateral: “El seu Govern ha de complir i fer complir les lleis”

 “Vostè és la mà dreta de Puigdemont per tornar a fer el mateix  i atropellar de nou els drets de tots els catalans”. Així l’hi ha dit el diputat i portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, que ha comparegut en la comissió d’Afers Institucionals del Parlament per explicar els objectius i actuacions del seu departament. Després de la intervenció de la també portaveu del Govern, li ha enlletgit que “és l’espia de Puigdemont al gabinet de Torra” per la seva proximitat a l’ex president “fugit de la Justícia”. “Per molta ràbia que els hi doni, des de Cs evitarem que facin de Catalunya el seu ‘cortijo’ i que es carreguin les institucions de tots”, li ha advertit.

Carlos Carrizosa ha lamentat que ahir Artadi assegurés que la Generalitat no renuncia a la via unilateral i a la desobediència, quelcom considera “un discurs propi de la CUP”. Davant aquestes afirmacions, li ha preguntat sense obtenir resposta si el Govern incomplirà les lleis i, en cas afirmatiu, si “llavors els ciutadans poden incomplir-les sota el seu govern”. “Com a membre de la Generalitat, vostè ha de complir i fer complir les lleis”, li ha recordat després de retreure-li que participés en “el cop a la democràcia a Catalunya”l’1-O i manifestar-li que, malgrat això, no està a la presó, “quelcom desmunta la teoria separatista que hi ha presos per les seves ideologies”.

Després que la consellera de Sanitat, Alba Vergès, hagi anunciat que no anirà a la reunió del Consell de Salut “a defensar millores per als catalans”, ha acusat al Govern “d’utilitzar tramposament el tema del diàleg” i ha mostrat la seva preocupació per aquesta “política de cadires buides” de la Generalitat.

Sobre els mitjans de comunicació públics de Catalunya, competència del Departament d’Artadi, ha alertat que “no són ni neutrals ni objectius”, com apunta la periodista Sadrine Morel en el seu llibre i ‘Reporters sense fronteres’, que “va denunciar ciber-assetjament als corresponsals que no defensaven el ‘procés’”.

Volver a ACTUALIDAD