Actualitat

Inés Arrimadas: “Sánchez és el president d’Espanya somiat pels partits separatistes; el separatisme exigeix i ell executa”

by cscatalunya — 28 juny 2018 @ 12:31
Comparte

La líder de Cs assegura que “Torra no ha anat a Washington com a president de la Generalitat” i adverteix: “És el president de la mentida, de la confrontació i del ridícul”

Parlament de Catalunya, dijous 28 de juny del 2018. “Sánchez és el president d’Espanya somiat pels partits separatistes; el separatisme exigeix i ell executa”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, després de conèixer que ja s’han iniciat els tràmits per “acostar a Catalunya els polítics separatistes que estan a la presó per haver donat un cop contra la democràcia”. En una roda de premsa a la cambra catalana, Arrimadas ha retret al president del Govern d’Espanya que segueixi “rient les gràcies” al separatisme perquè “els deu haver arribat a Moncloa” mentre que els partits separatistes “segueixen cometent els mateixos errors”.

Arrimadas considera que el govern de la Generalitat segueix “buscant la confrontació”, com ha evidenciat el President Quim Torra en abandonar un acte a Washington per no voler escoltar l’ambaixador espanyol als Estats Units, Pedro Morenés, “perquè no pensa com ells”. “Torra no ha anat a Washington com a president de la Generalitat, ha anat com a president d’un CDR”, ha sentenciat Arrimadas, després de criticar que “utilitzi els diners de tots els catalans per confrontar i deixar en evidència que per ell Catalunya és solament una part dels catalans”. “És el president de la mentida, de la confrontació i del ridícul”, ha afegit.

En referència al suposat “espionatge polític que el govern de la Generalitat va fer als contraris de la independència” que publica El Periódico, Arrimadas ha anunciat estar en contacte amb les diferents forces constitucionalistes en el Parlament per crear una comissió d’investigació “obligatòria” sobre aquest tema. “Els polítics separatistes volen tapar la veritat del ‘procés’, però des de Ciutadans lluitarem fins al final perquè se sàpiga com s’ha utilitzat els diners de tots per anar contra més de mitja Catalunya”, ha agregat. Des de Ciutadans ja es va sol·licitar la creació d’aquesta comissió però els partits separatistes “la van bloquejar” perquè no volen que “se sàpiga la veritat del ‘procés'”.

I finalment, després que el Tribunal Suprem hagi confirmat el processament de Carles Puigdemont i de la resta de polítics separatistes i la suspensió dels seus càrrecs, la també cap de l’Oposició espera que “Torrent no faci” com la seva predecessora, Carme Forcadell, i “acati les resolucions judicials”.

Volver a ACTUALIDAD