Actualitat

Jean Castel a Buch: “Treballi perquè el Govern no polititzi els Mossos i perquè es deixi de permetre coaccions als policies que compleixen les lleis”

by cscatalunya — 28 juny 2018 @ 16:53
Comparte

El diputat de Cs insta el conseller d’Interior a destinar més recursos al cos de bombers, millorar la seguretat vial i agilitzar el servei del 112, entre d’altres qüestions

Parlament de Catalunya, dijous 28 de juny del 2018. El diputat de Ciutadans (Cs), Jean M. Castel, ha instat al conseller d’Interior, Miquel Buch, a que “treballi per recuperar la dignitat dels Mossos d’Esquadra davant la seva instrumentalització i politització” dels agents i dels seus màxims responsables.“Ningú es pot saltar les lleis i desobeir la Justícia, la policia tampoc”, ha defensat després de recordar el “seguiments a periodistes i a polítics” per parts dels Mossos, tal i com publiquen diversos mitjans de comunicació. Després de la compareixença del conseller al Parlament per explicar les actuacions i els objectius del seu departament, li ha demanat que vetlli pels policies que defensen el compliment de la llei: “És increïble que el Govern hagi permès i no hagi fet res davant les coaccions als Mossos que han fet la seva feina”.

El portaveu de Cs a la comissió d’Interior del Parlament ha retret a Buch que s’hagi limitat a explicar què es cada departament: “No ha exposat com els gestionarà, les carències actuals i les millores que necessiten”. I ha criticat que, segons la intervenció del conseller, “sembla que tots els departaments funcionin bé quan no és així”. Per això, l’ha instat a “fer un llistat de problemes i possibles solucions” i ha esmentat algunes de les problemàtiques actuals a solucionar com “adequacions i millores als bombers a través d’una partida als propers Pressupostos” o la coordinació amb el departament d’Agricultura de la Generalitat en referència a la tasca dels Agents Rurals. I ha afegit que “cal més coordinació i rapidesa al servei del 112” ja que “això salva vides” i ha lamentat sobre la seguretat vial que a Catalunya “no hi ha controls ni efectius en punts estratègics”.

En referència a les actuacions dels CDR, ha dit que la seguretat pública “és un bé molt preuat que només trobem a faltar quan manca”. I ha posat com a exemples “els cotxes de la Guardia Civil destrossats a diverses concentracions o les tallades il·legals d’estacions de trens i carreteres”.

Volver a ACTUALIDAD