Actualitat

Susana Beltrán a Maragall: “L’Acció Exterior del seu Govern és un forat negre opac que malbarata els diners dels catalans en competències que no té la Generalitat”

by cscatalunya — 28 juny 2018 @ 12:19
Comparte

La diputada de Cs insta al conseller d'Acció Exterior a “atreure inversions, promoure el turisme, la cultura i l'esport català” i no el ‘procés’

Parlament de Catalunya, dijous 28 de juny del 2018. “L’Acció Exterior del seu Govern és un forat negre opac que malbarata els diners dels catalans en competències que no té la Generalitat”. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Susana Beltrán, al conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, que ha comparegut en el Parlament per presentar els objectius i actuacions del seu departament. “Acció Exterior és cooperació, lleialtat al Govern d’Espanya i respecte a la competència exclusiva en relacions institucionals i a la integritat territorial del nostre país”, ha defensat després d’instar a Maragall a “atreure inversions i promoure la cultura, l’esport i el turisme de Catalunya” i no el ‘procés’.

D’altra banda, Susana Beltrán ha criticat el nomenament de la exconsellera Meritxell Serret com a delegada de la Generalitat davant la Unió Europea perquè “és una persona que ha fugit de la Justícia i no està capacitada per representar els drets i sensibilitats de tots els catalans”. 

En relació al Diplocat, la portaveu d’Acció Exterior de Cs ha alertat que “és un organisme opac” després d’explicar que en la passada legislatura el seu grup parlamentari va demanar els informes encarregats pel Govern a lobbies internacionals com ‘Independent Diplomat’ que “van costar 1 milió d’euros a tots els catalans i que el seu objectiu era promocionar la secessió”. Sobre aquestes sol·licituds de documentació de Cs, ha enlletgit a Maragall que la Generalitat “no va donar aquesta informació a l’Oposició” pel que ha anunciat que el seu partit la tornarà a sol·licitar. “Tenim el dret i l’obligació de controlar al govern català; presentarem una queixa* per la seva opacitat i incompliment de terminis a l’hora de presentar documentació”, ha manifestat.

Sobre les relacions institucionals, que són competència del departament de Maragall, la portaveu d’Acció Exterior de Cs li ha demanat al conseller que “col·labori i cooperi amb el Govern d’Espanya per impulsar mesures que tinguin un objectiu comú en benefici dels ciutadans”. “Dialogar no és anar a Madrid a seguir parlant del ‘procés’”, li ha recordat.

(*) Adjuntem la queixa de Ciutadans (Cs).

Document Cs

Volver a ACTUALIDAD