Actualitat

Rivera a Sánchez: “No es pot defensar la regeneració a l’oposició i la degeneració en arribar al Govern”

by cscatalunya — 30 juny 2018 @ 18:38
Comparte

El president de Ciutadans (Cs) demana al Govern que "no s'equivoqui amb el diagnòstic de la situació a Catalunya perquè els independentistes han dit que repetiran l'1-O"

Madrid, dissabte 30 de juny de 2018“No es pot defensar la regeneració a l’oposició i després la degeneració quan s’arriba al Govern“, ha afirmat el president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, durant la cloenda de la II Escola d’Estiu ‘Liberalisme és Progrés’ de Ciutadans, en referència al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i al nomenament dels membres del Consell de RTVE. “Una regeneració política i democràtica implica compromisos i principis”, ha afirmat.

 

Rivera, en concret, ha recordat que el PSOE va recolzar el procediment d’elecció per concurs públic proposat per Ciutadans, i ha criticat que “els mateixos partits que van donar suport aquesta reforma han arribat al Govern i s’han tancat en un despatx perquè Sánchez, Iglesias, Torra, Rufián i Urkullu negociïn com controlen la televisió pública”. “Superaran a Rajoy en fer dedazos, ha etzibat.

 

En aquest sentit, el líder de la formació liberal ha afirmat que no li sembla “molt independent” que Sánchez “posi directors de TV a dit des d’un despatx, posi al secretari de Programes del PSOE al capdavant un organisme públic com el CIS, i també torni a nomenar a dit el fiscal general de l’Estat”.

 

Rivera ha destacat a més la importància que “la societat confiï en els seus representants”, i ha postil·lat que “és molt difícil mirar als ciutadans als ulls per demanar-los que compleixin les seves obligacions quan el Govern no dóna exemple”.

 

El líder de la formació liberal també ha advertit a Sánchez que “no s’equivoqui amb el diagnòstic de la situació a Catalunya perquè els independentistes ja estan advertint que tornaran a repetir el de l’1-O”, pel que ha insistit en la necessitat de seguir controlant els comptes de la Generalitat perquè la democràcia “perdrà la batalla política si cedeix al xantatge”.

 

Finalment, Rivera ha avisat que “la debilitat del Govern es converteix cada dia en la debilitat de l’Estat”“O no és debilitat que el cap de l’Estat no pugui anar a una part d’aquest Estat? O que el 0,4% del total de vots nacionals decideixin el futur del país?”, Ha advertit el líder de Cs.

Volver a ACTUALIDAD