Actualitat

JxCat, ERC i PSC impedeixen la creació d’una comissió al Parlament per ajudar a persones amb discapacitat a proposta de Cs 

by cscatalunya — 4 juliol 2018 @ 16:50
Comparte

Cs lamenta que la comissió sobre autònoms del Parlament sigui d'estudi i no de seguiment ja que els autònoms “mereixen tota l'ajuda i atenció del Govern”

Parlament de Catalunya, dimecres 4 de juliol del 2018. La diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha criticat que JxCat, ERC i la CUP hagin votat en contra i PSC i PP s’hagin abstingut en la votació de la creació d’una comissió de seguiment de les polítiques per a persones amb discapacitat, com proposa Cs. En aquest sentit, ha retret als socialistes “el joc que es porten amb els partits nacionalistes” ja que “només allunya cada vegada més l’agenda social” i, en referència al suport dels partits independentistes a la moció de censura impulsada per Pedro Sánchez, els ha demanat que “no blanquegin al Govern a canvi del Govern d’Espanya, almenys no en temes socials”.

“Mentre Cs demana comissions per ajudar a persones amb discapacitat, autònoms i persones grans, vostès demanen una sobre el 155”, li ha dit al conseller d’Afers Socials de la Generalitat, Chakir El Homrani després de demanar-li, entre d’altres qüestions, que “aprovi la llei catalana d’autonomia personal, actualitzi la cartera de serveis socials, desplegui la llei d’accessibilitat i augmenti el pressupost en inserció laboral”.

En el ple del Parlament, De la Calle ha destacat que a Catalunya hi ha més de mig milió de persones amb discapacitat que pateixen desigualtat, discriminació i falta d’autonomia: “existeix una falta d’oportunitats laborals i educatives, pateixen violència, abusos i prejudicis i no existeixen infraestructures perquè facin ús del transport o d’edificis públics”. Davant d’aquesta situació, ha instat el Govern a adaptar les lleis als mandats i valors de la Convenció Internacional de l’ONU “per a la no discriminació, la igualtat d’oportunitats, l’accessibilitat o l’acostament a les noves tecnologies”. I ha retret al conseller que el pressupost en polítiques de discapacitat “amb prou feines sobrepassa l’1% dels comptes de la Generalitat”.

D’altra banda, al debat d’una Proposta de Resolució per crear una comissió d’estudi del treball autònom, la diputada de Cs Laura Vílchez ha lamentat que la resta de partits no hagi preferit crear una comissió de seguiment “per elevar el nivell del debat”.“A Cs hem aconseguit que el Congrés aprovi una Llei d’Autònoms i aquí marcarem una agenda efectiva al Govern perquè no s’oblidi dels autònoms catalans i atengui les seves reivindicacions”, ha afegit després d’explicar que hi ha més de mig milió d’autònoms a Catalunya, que suposen el 21% de la població activa. I ha enlletgit a la Generalitat que el Consell Català del Treball Autònom “segueix sense arrencar mentre no paren de crear ‘chiringuitos’ polítics que no ajuden gens als catalans” quan aquest col·lectiu necessita “més formació en gestió i digitalització, més mesures per a la conciliació i ajudes a la contractació”.

 

Volver a ACTUALIDAD