Actualitat

Laura Vílchez a Chacón: “La inestabilitat política del seu Govern espanta empreses i està afectant molt negativament a un sector clau a Catalunya com el turisme”

by cscatalunya — 4 juliol 2018 @ 10:20
Comparte

Cs insta al Govern a lluitar contra l'ocupació il·legal d'immobles per eradicar problemes de narcotràfic i explotació sexual en les 4 províncies de Catalunya

“La inestabilitat política causada pel seu Govern espanta empreses i està afectant molt negativament a un sector clau a Catalunya com el turisme”. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Laura Vílchez, a la consellera d’Empresa i Turisme, Àngels Chacón, al debat d’una interpel·lació de Cs a la Generalitat sobre el turisme a Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), “aquest 2018 el nombre de turistes ha baixat a Catalunya un 2,64%” mentre ha pujat en altres comunitats com Madrid i ha lamentat que “també ha baixat la despesa mitjana per turista en un 4,2%”. Davant d’aquesta situació, l’ha instat a “revertir la imatge que el Govern està donant al món de Catalunya, regular els apartaments turístics i adaptar el turisme a les persones amb discapacitat”, entre d’altres qüestions.

En el ple del Parlament, Laura Vílchez ha lamentat que aquesta crisi en el sector “causa inestabilitat i patiment a les famílies catalanes que viuen del turisme”. A més, ha destacat que “no només està afectat al turisme de vacances, sinó també al de convencions i congressos”. I, mostrant un cartell d’ERC que transmet missatges de rebuig al turisme, li ha preguntat a la consellera sense obtenir resposta si “condemna aquestes actituds de turismo-fòbia dels seus socis de govern”.

D’altra banda, al debat d’una interpel·lació de Cs sobre l’ocupació d’immobles per dur a terme activitats il·legals, el diputat Jean M. Castel ha instat al conseller d’Interior, Miquel Buch, a “lluitar contra aquesta xacra”, com fa Cs amb aquesta iniciativa. En aquest sentit, ha alertat que l’ocupació il·legal afavoreix un altre tipus de problemàtiques com “narcotràfic, explotació sexual, magatzems del top-manta i altres activitats de bandes organitzades”, quelcom genera una “situació d’inseguretat dels veïns”, que s’han manifestat en diverses ocasions.

Jean M. Castel ha recordat a Buch que l’ocupació il·legal d’immobles “no és només un problema al Raval de Barcelona, sinó que afecta a les 4 províncies catalanes” i li ha proposat “més efectius i coordinació entre cossos policials i institucions”, a més de més recursos al proper Pressupost de la conselleria d’Interior perquè siguin “uns comptes que solucionen problemes i no per seguir posant pegats”.

 

Volver a ACTUALIDAD