Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament es comprometi a millorar el sistema sanitari amb llistes d’espera més transparents i contractació de substituts

by cscatalunya — 5 juliol 2018 @ 11:19
Comparte

La cambra catalana també aprova mesures de Cs perquè tots els infants tinguin les mateixes oportunitats i per afavorir la conciliació laboral i familiar

El diputat de Ciutadans (Cs), Jorge Soler ha celebrat que el Parlament hagi aprovat “la primera moció de Cs” en aquest període de sessions sobre la millora del model sanitari català. El portaveu de sanitat de Cs a la cambra catalana ha advertit a la consellera de Salut, Alba Vergès, que “cal acabar amb les retallades als sous dels professionals i als centres, que han de tancar llits i consultes”, com proposa aquesta iniciativa de Cs. I ha insistit en la necessitat de contractar substituts en períodes com el d’estiu per “evitar el col·lapse dels hospitals i els centres de salut” i ha defensat pagar les Direccions per Objectius (DPO) al 100% als treballadors.

Sobre les llistes d’espera, Soler ha manifestat que “han de ser més transparents” perquè els pacients tenen dret a saber quan poden ser atesos.“No podem tenir expedients de pacients als calaixos sense programar mentre ells esperen una trucada”, ha dit després de destacar que també hi ha llista d’espera per accedir al metge d’atenció primària i de criticar que “pacients amb mal d’esquena triguen 6 mesos per fer-se una ressonància”, per posar un exemple.

D’altra banda, la diputada de Cs i portaveu d’Ensenyament del partit a la cambra catalana, Sonia Sierra, s’ha mostrat satisfeta que el seu grup parlamentari hagi aconseguit “mesures perquè tots els infants tinguin les mateixes oportunitats i per afavorir la conciliació laboral i familiar”. A més, ha retret a la resta de partits que no hagin votat a favor del conjunt de la moció de Cs que agrupava més propostes en aquest sentit. I ha posat com a exemple algunes de les iniciatives del seu partit: “millorar les condicions laborals dels professionals de l’Educació infantil, ajuts a les famílies menys afavorides socioeconòmicament, ampliar l’horari d’obertura i tancament dels centres i oferir classes d’anglès gratuïtes amb professors nadius”.

Al ple del Parlament, Sonia Sierra ha instat la Generalitat a que destini als propers pressupostos “la partida necessària perquè l’educació de 0 a 3 anys sigui universal i gratuïta i que s’augmenti el nombre de places”. “La dotació pressupostària d’aquestes mesures no és una despesa sinó una inversió”, ha afegit dirigint-se als escons d’un Govern que “porta 4 anys dedicant 0 euros a les escoles bressol”.

Volver a ACTUALIDAD