Actualitat

Inés Arrimadas: “Avui Sánchez no s’ha reunit amb Catalunya; s’ha reunit amb el separatisme que exclou a milions de catalans”

by cscatalunya — 9 juliol 2018 @ 17:28
Comparte

La líder de l’Oposició a Catalunya alerta que Sánchez no vol ‘l’operació diàleg’,“vol l’operació donar l’esquena ja que necessita al separatisme per mantenir-se a la Moncloa”

Parlament de Catalunya, dilluns 9 de juliol del 2018. “Avui Sánchez no s’ha reunit amb Catalunya; s’ha reunit amb el separatisme que exclou a milions de catalans”. Així ho ha dit la líder de l’Oposició a Catalunya i portaveu nacional de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, després de la roda de premsa de la vicepresidenta del Govern d’Espanya, Carmen Calvo, que ha valorat la reunió del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que considera que “segueix confonent Catalunya amb el separatisme” perquè no s’adona que a Catalunya hi ha una majoria social no independentista “a la que Torra no representa”. Per això, ha lamentat que “els grans absents en la trobada han estat els catalans no independentistes” ja que Sánchez no vol ‘l’operació diàleg’, com assegura, sinó que vol l’operació“mirar cap a un altre costat” perquè “necessita al separatisme per mantenir-se a la Moncloa”.

En una roda de premsa en la cambra catalana, Arrimadas ha rebutjat la“sensació de normalitat respecte a tot el que fa la Generalitat” després que Sánchez no hagi fet cap pregunta a Torra “sobre els símbols que exclouen als catalans  i que estan a les institucions catalanes, sobre la reafirmació en la unilateralitat que va aprovar el Parlament, sobre obrir de nou les ambaixades o sobre el veto al Rei”. En aquest sentit, ha assegurat que el president de la Generalitat “està tranquil perquè pot seguir fent el que vulgui ja que Sánchez mirarà cap a un altra banda”, després que avui l’hagin rebut“com si res” una setmana després que s’hagi aprovat la moció de la CUP sobre la via unilateral.

“Avui s’han reunit dos socis d’investidura, Sánchez ha triat com a socis aquells que volen trencar Espanya”, ha afegit després de alertar que el president de la Generalitat ha anat a la Moncloa “com a cobrador del llaç” ja que “ni ha parlat de millorar el sistema de finançament, ni de les inversions que necessita Catalunya, ni de sanitat, educació o dependència” perquè“només vol, sap i pot parlat del monotema”. D’altra banda, ha manifestat després de la reunió que “tornem a l’inici del ‘procés’” i ha advertit que el projecte del Govern “ja no és independentisme, és una obsessió procesista”.

Volver a ACTUALIDAD