Actualitat

Sonia Sierra a Bargalló: “Acabi amb els barracons, compleixi les sentències en matèria lingüística i millori les condicions laborals del professorat”

by cscatalunya — 9 juliol 2018 @ 17:24
Comparte

Cs demana al Síndic de Greuges“rigor”en els seus informes i l’insta a no confondre “llibertat de càtedra amb adoctrinament a les escoles”

Parlament de Catalunya, dilluns 9 de juliol del 2018. “Acabi amb els barracons, compleixi les sentències en matèria lingüística i millori les condicions laborals del professorat”. Així li ha demanat la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, després de la seva compareixença en la comissió d’Ensenyament del Parlament per explicar  els objectius i les actuacions del seu departament. Després de recordar-li que les seves predecessores, Irene Rigau i Clara Pontsatí han acabat imputades per la seva actuació el 9-N i l’1-O respectivament, li ha preguntat si “es compromet a dir que no es veurà cap titular que digui que està imputat per desobediència”, al que ha contestat que complirà la llei.

La portaveu d’Ensenyament de Cs a la cambra catalana ha rebutjat el “mantra nacionalista” que diu que el model d’escola catalana és un ‘model d’èxit’: “No podem considerar model d’èxit que Catalunya sigui, amb molta diferència, la Comunitat Autònoma amb més barracons i amb els pitjors resultats dels alumnes immigrants de tota Espanya i Europa”, com indica l’informe PISA 2015Per això, li ha proposat que els seu Govern destini“més diners a solucionar aquestes problemàtiques i no a les ambaixades i xiringuitos polítics”. I, en relació al model lingüístic, ha enlletgit al conseller que la Generalitat “no ha complit la sentència del TC que considera que també l’espanyol és llengua vehicular de l’ensenyament”, com també ho ha manifestat el Parlament Europeu.

D’altra banda, després de la compareixença del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, sobre la possible vulneració dels drets i interessos d’alumnes a l’Institut Palau de Sant Andreu de la Barca i el tractament en algunes escoles dels fets de l’1-O, el diputat Manuel Rodríguez ha recordat que aquell dia “es va donar un cop a la democràcia en contra de la majoria social de Catalunya”. A més, ha destacat que “l’escola també transmet valors i idees”però ha dit al Síndic que “no es pot confondre la llibertat de càtedra amb l’adoctrinament”. I ha demanat a Ribó “rigor” en els seus informes ja que considera que “fa un blanqueig de la realitat”.

 

Volver a ACTUALIDAD