Actualitat

Carrizosa: “El govern de Sánchez ha decidit posar una catifa vermella al separatisme mentre se segueixen vulnerant els drets de la majoria de catalans”

by cscatalunya — 10 juliol 2018 @ 14:12
Comparte

Cs denuncia davant el Ministeri Fiscal a Roger Torrent i a la resta de membres de la Mesa que van permetre la tramitació d'una moció de la CUP que es reitera en la declaració d'independència

“El govern de Sánchez ha decidit posar una catifa vermella al separatisme mentre se segueixen vulnerant els drets de la majoria de catalans”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després que ahir el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, “mirés de nou cap a un altre costat” i es reunís amb el president de la Generalitat, Quim Torra, malgrat la seva insistència a voler fer “el mateix”.

En una roda de premsa, Carrizosa ha retret al Govern d’Espanya que “prefereixi tenir com a socis aquells que han donat un cop a la democràcia” i ha advertit que des de Ciutadans no miraran “cap a un altre costat mentre els partits separatistes segueixen disposats a vulnerar els drets de la majoria de catalans”, com van demostrar en el passat ple quan van votar una moció de la CUP que es reiterava en la declaració d’independència.

En aquest sentit, el portaveu de Cs ha anunciat que el seu partit presentarà una denúncia davant el Ministeri Fiscal contra el president de la Cambra catalana, Roger Torrent, i la resta de membres de la Mesa que “van permetre la tramitació d’una moció que saben que és il·legal”. “Des de Ciutadans actuarem, perquè nosaltres no tenim pactes ni deutes per pagar al separatisme”, ha recalcat.

Des de la formació taronja també demanaran explicacions sobre les diferències que s’han detectat entre en el text de la moció que es va votar en el passat ple i el que s’ha publicat finalment en el Butlletí Oficial del Parlament (BOPC). Carrizosa ha explicat que s’ha “rebaixat intensitat” i “s’han suprimit paraules per llimar responsabilitats”.

Volver a ACTUALIDAD