Actualitat

Héctor Amelló a Borràs: “Deixin d’invertir temps i diners en el ‘procés’ i dediquin aquests recursos a promoure la cultura catalana”

by cscatalunya — 10 juliol 2018 @ 15:56
Comparte

Cs insta al Síndic de Greuges a treballar per acabar amb “el fracàs escolar i la falta de neutralitat ideològica als centres educatius” en la comissió d’Infància

Parlament de Catalunya, dimarts 10 de juliol del 2018. “Deixin d’invertir temps i diners en el ‘procés’ i dediquin aquests recursos a d’altres temes com la promoció de la cultura catalana”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Héctor Amelló, a la consellera de Cultura, Laura Borràs, en referència a la reunió que ahir van mantenir a la Moncloa el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez. Després de la compareixença de Borràs al Parlament per explicar els objectius i les actuacions del seu departament, ha demanat al Govern que “deixi d’imposar la seva ideologia a la cultura” i que “respecti la diversitat cultural pròpia de Catalunya”. I li ha retret  que va signar el manifest Koiné, que deia que la única llengua oficial a Catalunya és el català. “Una sola llengua, una sola cultura i una sola ideologia, només significa més pobresa cultural”, li ha advertit després de criticar que vulgui “excloure tot el que no encaixa en la ideologia de la Generalitat”.

Sobre el festival cultural de Washington que van abandonar els membres de la Generalitat que hi participaven, Héctor Amelló ha lamentat que el Govern “va anar a generar més embolic i més confrontació” en comptes d’anar a“promocionar la cultura catalana o impulsar la diada de Sant Jordi com a patrimoni cultural de la humanitat”, com ha fet Cs. I, per últim, ha enlletgit a la consellera que les polítiques culturals de la Generalitat “fracassen”, com manifesta un estudi del Consell Nacional de Cultura i Arts (CONCA) sobre la participació cultural. Per això, li ha proposat, entre d’altres qüestions, “fomentar la diversitat cultural pròpia de Catalunya per impulsar el sector cultural”.

D’altra banda, la diputada de Cs Elisabeth Valencia ha instat el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, a que “treballi per acabar amb la falta de neutralitat ideològica a les escoles i per reduir el fracàs escolar”, després de la seva compareixença al Parlament per explicar l’informe sobre els drets dels infants. Iha assegurat que “hi ha molt a fer” en polítiques d’infància i ha posat com a exemple el col·lapse dels centres de menors: “Calen més mesures de protecció a la infància i aconseguir atendre a tots els infants”. A més, li ha retret l’estat en el que es troben aquests llocs d’acollida i li ha recordat que el Parlament va aprovar la legislatura passada fer auditories per conèixer les manques de cada centre però que “encara no se sap res sobre aquest tema”.

“A Cs seguim treballant per reduir la pobresa infantil i aconseguir ajuts a les famílies amb pocs recursos perquè puguin accedir als tractaments de salut mental infantil”, ha explicat entre d’altres iniciatives del seu grup parlamentari.

Volver a ACTUALIDAD