Actualitat

Arrimadas, sobre la suspensió de càrrecs públics per rebel·lió: “Les resolucions judicials no es voten en el Parlament, es compleixen”

by cscatalunya — 11 juliol 2018 @ 15:17
Comparte

La líder de Cs a Catalunya es reuneix amb el Síndic de Greuges i li retreu: “No és el defensor del poble, sinó el defensor del ‘procés’”

“Les resolucions judicials no es voten en el Parlament, es compleixen”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, després que els partits separatistes hagin “amenaçat” amb no complir la resolució del jutge Pablo Llarena, que suspèn dels seus càrrecs públics a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i als altres quatre parlamentaris processats per rebel·lió, i a sotmetre-la a votació en el Parlament menyspreant “la separació de poders”. “En els parlaments no es pot votar si ens agrada o no una resolució judicial. El dia que això passi, ens trobarem a partits votant en contra d’una resolució que els criminalitza per corrupció”, per exemple el PSOE amb el cas dels ERE d’Andalusia o a Convergència amb el Cas Palau, ha avisat en una roda de premsa.

Davant aquesta “barbaritat”, la també portaveu de Cs ha retret al president del Govern d’Espanya que presumeixi de “normalitat a Catalunya” i li ha demanat que “deixi de mirar cap a un altre costat mentre se segueixen produint aquests atropellaments”. “No es pot vendre Espanya a trossos per estar uns mesos en Moncloa”, ha agregat.

La cap de l’Oposició ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, a qui li ha traslladat la seva “preocupació” per estar actuant com el “silenciador de les barbaritats del ‘procés’”. “No és el defensor del poble, sinó el defensor del ‘procés’”, ha criticat, i ha assegurat que actua com si fos “un conseller més del Govern de la Generalitat”.

D’altra banda, s’ha referit als viatges que aquests dies estan fent el president del Parlament, Roger Torrent, i el de la Generalitat, Quim Torra, per “mentir i humiliar els catalans que no som independentistes”. Des de Ciutadans demanaran el cost que suposa aquests viatges i seguiran “insistint perquè tothom sàpiga que Catalunya no són només ells”.

I després de conèixer que l’ex secretari general d’ERC, Joan Ridao, podria ser triat lletrat major del Parlament, ha sentenciat: “Això és el que fan els partits separatistes: quan algú els adverteix que el que estan fent és il·legal els pressionen i els substitueixen”.

Volver a ACTUALIDAD