Actualitat

Lorena Roldán a Capella: “Per aconseguir uns espais públics neutrals no cal cap llei, només cal la voluntat política que li manca al seu Govern”

by cscatalunya — 11 juliol 2018 @ 15:09
Comparte

Cs recorda a la consellera de Justícia que els funcionaris catalans d’aquest sector “són els pitjors pagats d’Espanya” i li demana que els hi pagui les pagues extres que el Govern els hi deu

La diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, ha advertit a la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, que “per aconseguir uns espais públics de tots no cal cap llei sinó la voluntat política que li manca al seu Govern”, després que hagi anunciat que la Generalitat vol impulsar una llei de memòria democràtica centrada en retirar la simbologia franquista dels espais públics. “Ha parlat de tancar ferides però vostès són els primers que no respecten les places, carrers, platges i resta d’espais i edificis públics”, ha manifestat després de“condemnar el franquisme” i de demanar-li que aprofiti per retirar tots els“símbols que no representen a tots els catalans” en referència als llaços i creus grogues.

En la compareixença d’Ester Capella al Parlament per explicar els objectius i actuacions del seu departament, Roldán ha parlat del trasllat a presons catalanes dels polítics empresonats per saltar-se les lleis: “Són els seus propis companys de partit, d’això no hi ha precedents i és una situació insòlita”. En aquest sentit, ha retret a la consellera les concentracions de les entitats separatistes i els CDR a les portes de les presons “envaint el perímetre de seguretat i posant en risc la seguretat d’aquest centres”“Deixin que els funcionaris desenvolupin la seva feina amb llibertat i sense pressions”, l’ha instat en referència a la presència de membres de la Generalitat en aquestes concentracions.

En relació a la situació laboral dels funcionaris de la Justícia a Catalunya, la diputada de Cs ha alertat que els professionals “estan desbordats pel volum de feina que han d’assumir” i ha explicat que “han deixat de cobrar complements i substitucions a cossos superiors” pel que “són els treballadors públics de Justícia pitjor pagats de l’Estat”. I ha demanat a la consellera un calendari d’implantació de l’oficina judicial i una valoració dels llocs on ja s’ha implantat ja que “els treballadors manifesten que aquest sistema és bastant desastrós”.

Sobre els serveis penitenciaris, Roldán ha enlletgit a Capella que també a aquests funcionaris se’ls hi deu les pagues extres de 2013 i 2014 i ha recordat que aquest any “encara no s’ha complit el programa de rendiment professional”. A més, ha destacat l’envelliment de la plantilla després de criticar que “la regulació de la segona activitat no funciona”. I ha dit que les condicions del 90% de la plantilla de personal de rehabilitació, com psicòlegs o educadors, “són precàries perquè el Govern no treballa en reduir la temporalitat i en garantir la seguretat d’interns i treballadors a les presons”.

Volver a ACTUALIDAD