Actualitat

Dimas Gragera a Puigneró: “Vostè és l’informàtic del ‘procés’; ens preocupa que estant investigat per desobediència i malversació gestioni les dades digitals dels catalans”

by cscatalunya — 12 juliol 2018 @ 16:04
Comparte

El diputat de Cs anuncia que el seu partit demanarà "una auditoria al CTITI i al CESICAT per investigar aquests organismes"

 “Vostè és l’informàtic del ‘procés’ i ens preocupa que estant investigat per desobediència, col·laboració a l’organització de l’1-O, revelació de secrets i malversació, gestioni les dades digitals dels catalans”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Dimas Gragera, al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha comparegut al Parlament per explicar els objectius i actuacions del seu departament. En aquest sentit, li ha enlletgit que el seu Govern és responsable que 5 milions de DNIs de catalans “van vagar pel ciberespai de servidor en servidor” i també de “deixar al descobert les dades personals de tots els que tenen dret a vot”.

El diputat de Cs ha esmentat l’informe de la Guàrdia Civil que indica que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTITI) va rebre una factura per voluntariat sobre l’1-O i ha recordat que el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) “està sota sospita per espionatge a polítics”. Per tot això, ha anunciat que “Cs demanarà que auditin aquests organismes” per investigar aquestes informacions.

Sobre els drets laborals dels treballadors públics, Dimas Gragera ha exigit al conseller el retorn de les pagues extres corresponents als anys 2013 i 2014 ja que “mentrestant Puigdemont i Junqueras han estat cobrant sense venir a treballar”. A més, l’ha instat a que convoqui noves places ja que “estan pendents les convocatòries des de l’any 2015” i ha destacat la necessitat de que els edificis públics “siguin neutrals i estiguin lliures de simbologia política” per evitar que els funcionaris “treballin sota pressió”.

En relació a la intervenció de Puigneró, que ha assegurat que vol impulsar una llei de drets digitals, li ha retret que la Generalitat “és la primera que no respecta ni els drets ni les lleis” pel que han enfonsat a Catalunya en “una crisi institucional, social i econòmica” a més de “dividir la societat”. Per això, li ha demanat que “no continuï amb la matraca del ‘procés’ però ara en versió digital”, després de considerar que “és tant radical com Quim Torra”en referència a les piulades que va fer a Twitter on abraça el mantra de ‘l’Espanya ens roba’ i compara Espanya amb països que no són democràcies plenes.

Volver a ACTUALIDAD