Actualitat

Noemí de la Calle a El Homrani: “Deixin de donar l’esquena als catalans; la seva prioritat han de ser les polítiques socilas i no el ‘procés'”

by cscatalunya — 12 juliol 2018 @ 09:25
Comparte

Cs enlletgeix al Govern que “en els seus tripijocs amb el PSOE a canvi del Govern d'Espanya, no va posar l'agenda social damunt la taula” en la reunió en la Moncloa

“Deixin de donar l’esquena als catalans; la seva prioritat ha de ser les polítiques socials i no el ‘procés’”. Així li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, al conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, que ha comparegut al Parlament per explicar els objectius i actuacions del seu departament. En aquest sentit, ha alertat que -segons l’IDESCAT- un 20% dels catalans viuen en situació de risc de pobresa i ha lamentat que Catalunya té les llistes d’espera en dependència més altes de tota Espanya. Per això, li ha enlletgit que “quan el Govern malbarata els diners en mitjans de comunicació i ambaixades al servei del separatisme i destinen les sobres a les polítiques socials, deixen clares les seves prioritats”.

Noemí de la Calle ha instat a El Homrani a que “treballi per alleujar el sofriment del qui no arribar a final de mes i per ajudar als qui necessiten un recurs residencial o suport per desenvolupar la seva vida en igualtat d’oportunitats”. I li ha recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “en els seus tripijocs amb el partit socialista a canvi del Govern d’Espanya, no va posar l’agenda social damunt de la taula” en la trobada en la Moncloa. A més, ha destacat que amb els 12 milions d’euros que gastava el Govern en les ambaixades, s’haguessin cobert “més d’1.200 places residencials o més de 3.300 places en un centre de dia”.

Sobre el Tercer Sector, la diputada de Cs ha assegurat que, en aquests anys d’inacció de la Generalitat, “és el que ha estat sostenint a moltíssimes persones” i ha criticat que “a canvi només ha rebut retallades i retards en els pagaments”. “A Cs hem presentat una proposta perquè els convenis i convocatòries siguin plurianuals per donar estabilitat i viabilitat al sector”, ha declarat.

Entre d’altres temes com la feminització de la pobresa, el col·lectiu LGTBI o les persones amb discapacitat, Noemí de la Calle ha alertat sobre la desigualtat territorial: “Hi ha territoris i barris oblidats que segueixen patint la crisi de forma doble o triple”. I ha afegit que a Catalunya “els que menys recursos tenen són els que més impostos paguen de tota Espanya” pel que ha recordat que el seu partit ha presentat una llei per “acabar amb aquesta injustícia” a través d’una rebaixa de l’IRPF a la classe mitjana i treballadora.

Volver a ACTUALIDAD