Actualitat

Marina Bravo a Calvet: “Treballi perquè el seu Govern lideri una transició energètica i deixi de malbaratar els diners de tots els catalans en el ‘procés'” 

by cscatalunya — 16 juliol 2018 @ 12:05
Comparte

La diputada de Cs exigeix al Govern que “depuri responsabilitats” en relació al “nyap” d’ATLL i destaca que Cs ha demanat crear una comissió d’investigació d'aquest cas

Parlament de Catalunya, dilluns 16 de juliol del 2018. “Treballi perquè el seu Govern lideri una transició energètica i deixi de malbaratar els diners dels catalans en el ‘procés’”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Marina Bravo, al conseller de Sostenibilitat i Medi Ambient, Damià Calvet, que ha comparegut en el Parlament per a explicar els objectius i les actuacions del seu departament. A més, ha alertat que “és necessari posar el focus en aspectes mediambientals” i que la Generalitat té grans reptes d’àmbit local per a garantir la protecció mediambiental “en benefici de la qualitat de vida de les persones”. 

Marina Bravo ha instat Calvet a “impulsar mesures contra la contaminació ambiental”, quelcom per el que el Govern “té moltes competències que no està aprofitant”. I, després de recordar que Barcelona o Sabadell són ciutats altament contaminades, li ha proposat al conseller “seguir treballant per a reduir el nombre de vehicles i fomentar el transport públic”. En aquest sentit, li ha retret que la Generalitat té diversos temes pendents en aquest àmbit: “La connexió dels dos tramvies, la Línia 9 del Metro o el tren-tram de la Costa Daurada”.

Sobre “el nyap” del cas ATLL en la concessió de la Generalitat del servei de proveïment d’aigua, Marina Bravo ha assegurat a Calvet que té per davant “un repte desagradable”perquè consisteix en tornar “on estàvem fa 5 anys i amb un cost dolorós”. I ha dit que el Govern “ha perdut la credibilitat enfront de futures inversions per haver malgastat 300 milions de tots els catalans”. “A Cs hem registrat una petició per a crear una comissió d’investigació en el Parlament amb l’objectiu de llançar més transparència en aquest assumpte”, ha explicat després d’exigir-li al conseller que “depuri responsabilitats”.

En relació al canvi climàtic, la diputada de Cs ha mostrat la seva “preocupació” per aquest tema i ha demanat al conseller que el seu departament es limiti a “impulsar mesures dins de les seves competències”. Després de destacar que cal aprovar una llei de canvi climàtic en el Congrés, que és qui té les competències, ha enlletgit a Calvet que Cs sí va posar aquest requisit en els acords d’investidura amb PP i PSOE mentre el Govern “ha portat a Pedro Sánchez al Govern d’Espanya pactant només el que manté l’embolic i la confrontació”.

Volver a ACTUALIDAD