Actualitat

Carrizosa a Aragonés: “Vostès han escrit les pàgines més vergonyoses de Catalunya; van donar un cop a la democràcia perquè són abans independentistes que demòcrates”

by cscatalunya — 17 juliol 2018 @ 16:06
Comparte

Cs retreu al conseller d’Ensenyament que negui la segregació escolar i alerta que "la situació socioeconòmica dels alumnes genera desigualtats a l'escola"

Parlament de Catalunya, dimarts 17 de juliol del 2018. “Vostès han escrit les pàgines més vergonyoses de Catalunya; van donar un cop a la democràcia perquè són abans independentistes que demòcrates”. Així li ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al vicepresident del Govern, Pere Aragonés, al debat d’una interpel·lació de Cs a la Generalitat sobre l’aniversari dels plens del 6 i 7 de setembre i l’1 d’octubre del 2017. Davant d’aquesta situació, ha lamentat que els líders independentistes “van forçar al Parlament una modificació del reglament de la cambra per aprovar dues lleis per derogar l’Estatut i la Constitució mentre el Govern d’Espanya mirava cap a un altre costat”.
Al ple del Parlament, Carrizosa ha explicat que “clandestinament” van aconseguir les dades personals dels catalans, organitzar els col·legis i comprar les urnes mentre tiraven endavant “la llei de la ruptura per escollir els funcionaris i posar als jutges a dit”. “Puigdemont va declarar la independència per 9 segons, després alguns van fugir i d’altres van estar empresonats més endavant”, ha recordat després de destacar que, per tot això, “es van manifestar milers de catalans no independentistes, als que Quim Torra insulta i nega la seva catalanitat”.
“Vostès no són un Govern, són un CDR radical que encara no ha demanat perdó als catalans per tot el que estan fent”, s’ha dirigit als escons del Govern i els ha enlletgit que “segueixen pel mateix camí i traspassant les mateixes línies tramitant i votant coses que no es poden”.
D’altra banda, al debat d’una interpel·lació de Cs al Govern sobre l’inici del proper curs escolar, la diputada Sonia Sierra ha retret al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, que negui la segregació escolar quan “els alumnes catalans no estudien en igualtat de condicions segons la situació socioeconòmica de les seves famílies o el lloc on han nascut”. I ha posat com a exemple que “un alumne de Ciutat Vella té 8 cops més possibilitats de fracàs escolar que un altre de Sarrià”. Per això, li ha dit que “és difícil d’entendre que es parli de ‘model d’èxit’” per part de la Generalitat.
Després de tractar temes com la necessitat de llibres de text gratuïts o la instrumentalització del cos d’inspectors, Sierra ha recordat sobre els barracons que Catalunya “és la Comunitat Autònoma que més en té, més de mil, com també és la que té més alts càrrecs i xiringuitos polítics”. A més, en relació als alumnes amb necessitats educatives especials, ha alertat que “no poden quedar-se al menjador de la majoria dels centres ni disposen de monitors per poder gaudir de les activitats extraescolar i les colònies”. “I els familiars d’estudiants sords denuncien que no tenen cap tipus d’ajut que garanteixi una educació bilingüe en llengua de signes i oral”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD