Actualitat

Carlos Carrizosa: “Estem en un ‘déjà vu’ de la legislatura passada; el Parlament està tancat per culpa dels partits separatistes i el PSC” 

by cscatalunya — 19 juliol 2018 @ 12:10
Comparte

Cs presenta un escrit en el Parlament sol·licitant “complir el reglament de la cambra” perquè el ple sobre la convivència a Catalunya i la priorització de les polítiques socials se celebri aquest juliol

Parlament de Catalunya, dijous 19 de juliol del 2018. “Estem en un ‘déjà vu’ de la legislatura passada; el Parlament està tancat per culpa dels partits separatistes i el PSC”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després que ahir “les baralles de JxCat i ERC” causessin la suspensió d’un ple ordinari i un altre “que va demanar Cs per prioritzar l’agenda social i recuperar la convivència a Catalunya”. Davant d’aquesta situació, ha anunciat que el seu partit ha presentat un escrit* en el Parlament per a que “es compleixi el reglament de la cambra” i aquest ple es pugui celebrar aquest juliol, abans de finalitzar el període de sessions. “Si es tornen a vulnerar els drets dels diputats, ens plantejarem un recurs d’empara al Tribunal Constitucional”, ha alertat.

En roda de premsa en la cambra catalana, Carlos Carrizosa ha explicat que “és necessari acabar amb la fractura social a Catalunya” i ha recordat que el cap de setmana passat a Canet de Mar els membres de Cs van ser increpats “fins i tot per l’alcaldessa” pel simple fet de passejar pel carrer, després de visitar el municipi, Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i d’altres diputats de Cs en el Parlament de Catalunya.

El portaveu parlamentari de Cs ha destacat que malgrat la divisió que ahir van mostrar els líders independentistes, “es seguiran posant d’acord per saltar-se les lleis i seguir amb la confrontació”. Per això, ha demanat al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que “deixi de mirar cap a un altre costat” i de preferir “no disgustar al presidentde la Generalitat, Quim Torra, que representar els interessos de tots els catalans”. I ha afegit que Sánchez segueix cedint davant el separatisme perquè “deu la hipoteca de la seva investidura com a president del Govern d’Espanya”.

Sobre el Consell de Política Fiscal i Financera que es celebra avui, Carrizosa ha lamentat que el conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonés, “ha deixat de nou la cadira de Catalunya buida a l’hora de defensar els interessos dels catalans” en qüestions tan importants com aconseguir un millor finançament de les Comunitats Autònomes.

(*) Adjuntem l’escrit presentat per Cs.

Volver a ACTUALIDAD