Actualitat

Sierra: “El separatisme és divisió i confrontació; Només es posen d’acord per saltar-se les lleis i per intentar separar-nos d’Espanya i d’Europa”

by cscatalunya — 23 juliol 2018 @ 13:53
Comparte

Ciutadans proposa crear una comissió d’investigació per saber on han anat a parar els diners del ‘nyap’ d’ATLL i depurar responsabilitats polítiques

Barcelona, dilluns 23 de juliol del 2018. “El separatisme és divisió i confrontació; Només es posen d’acord per saltar-se les lleis i per intentar separar-nos d’Espanya i d’Europa”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, en referència a la crisi interna que tenen els partits separatistes i que es va evidenciar la setmana passada quan “van impedir, amb l’ajuda del PSC, que en el Parlament se celebrés el ‘ple per a la convivència i la priorització de les polítiques socials’” proposat per Ciutadans.

En una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, Sierra ha tornat a exigir que “s’obri el Parlament perquè l’oposició pugui fer la seva tasca de control al Govern i que se celebri el ple per parlar de les polítiques socials i la convivència”. Tot i això, no l’ha sorprès que “no vulguin parlar de convivència perquè estan barallats entre ells, ni de polítiques socials perquè només els interessa el monotema”.

Davant aquesta situació, ha tornat a demanar al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que “deixi de mirar cap a un altre costat i atengui a la majoria social de Catalunya” que no són independentistes.

Per una altra banda, la diputada de Cs ha anunciat que des del seu grup han demanat una “comissió* d’investigació en el Parlament per saber on han anat a parar els diners del ‘nyap’ d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) i perquè es puguin depurar responsabilitats polítiques”. Ho ha dit després que des del Govern de la Generalitat considerin l’ATLL com una estructura d’estat. En aquest sentit, ha advertit: “És una manera d’intentar tapar el ‘nyap’ que ens està costant molts milions d’euros a tots els catalans”.

En una roda de premsa, Sierra ha explicat que “es tracta del ‘nyap’ més greu de la Generalitat, juntament amb el de la L9 del Metro” i és per això que espera que “la resta departits se sumin a la iniciativa” de crear aquesta comissió.

Per acabar, ha acusat al Govern de “no complir la llei de transparència” i d’ocultar informació sobre “el milió d’euros que es gasta en propaganda separatista a mitjans estrangers” en no informar sobre quins mitjans són ni les quantitats contractades. Des de Ciutadans han sol·licitat informació perquè“detallin en què s’han gastat aquests diners” i ha recordat que la portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, “va negar que fos cert” en una resposta a Carlos Carrizosa a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI).

Volver a ACTUALIDAD