Actualitat

Arrimadas, sobre el govern de Torra: “És un govern descontrolat, insubmís, que viola els drets de milions de catalans i que silencia l’oposició tancant el Parlament”

by cscatalunya — 24 juliol 2018 @ 12:22
Comparte

La líder de Cs a Catalunya demana a Sánchez que “deixi d'utilitzar l'avió de tots per anar a un concert i de mirar cap a un altre costat mentre es violen els drets de tots els catalans”

Parlament de Catalunya, dimarts 24 de juliol del 2018. “És un govern descontrolat, insubmís, que viola els drets de milions de catalans i que silencia l’oposició tancant el Parlament”. Així s’ha referit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, al govern de Quim Torra després que en la reunió de la Mesa s’hagi “tornat a produir un altre atropellament a la democràcia i a l’Oposició” en decidir els partits separatistes que no es convocaran plens fins a l’octubre.

“Els que es queixaven del 155 i volien recuperar les institucions són els mateixos que ara les tanquen i silencien l’oposició perquè no volen donar la cara sobre qüestions tan importants com la devolució de la paga extra als treballadors públics o el ‘nyap’ jurídic d’Aigües Ter Llobregat”, ha criticat Arrimadas en una roda de premsa.

Així mateix, s’ha referit a “dues sentències demolidores” que s’han conegut avui. D’una banda, ha celebrat que una sentència obligui a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a “deixar de vulnerar els drets fonamentals de joves de Societat Civil Catalana” als quals “els van impedir” inscriure’s en el directori de col·lectius d’aquesta universitat. Des de Ciutadans han demanat la compareixença de la rectora de la UAB perquè doni explicacions sobre aquesta qüestió.

D’altra banda, també s’ha referit a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a l’Ajuntament de Sant Cugat a “retirar símbols ideològics i partidistes de l’espai públic perquè es vulnera la neutralitat institucional”. Considera que aquesta sentència és “aplicable a la resta d’ajuntaments” que segueixen la mateixa pràctica. “Utilitzar símbols partidistes en espais públics trenca la convivència, per això és tan important el ‘ple per a la convivència i la priorització de les polítiques socials’ que va sol·licitar Ciutadans”, ha agregat.

Davant aquesta situació, s’ha preguntat: “On està Pedro Sánchez mentre els seus socis tanquen el Parlament i violen els drets de tots els catalans?”. I li ha demanat que “deixi d’utilitzar l’avió de tots per anar a un concert i de mirar cap a un altre costat” mentre succeeixen aquestes “barbaritats” a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD