Actualitat

Roldán: “Acabem el període de sessions igual que l’any passat, amb un Parlament tancat i amb un Govern descontrolat i obsessionat amb el ‘procés’”

by cscatalunya — 31 juliol 2018 @ 13:32
Comparte

Cs demana explicacions a Grande-Marlaska al Congrés sobre “per què es premia amb sou públic i càrrec a dit al Mosso que té un expedient obert per col·laborar amb un fugit de la Justícia”

Parlament de Catalunya, dimarts 31 de juliol del 2018. “Acabem el període de sessions igual que l’any passat, amb un Parlament tancat i amb un Govern descontrolat i obsessionat amb el ‘procés’”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, el dia que s’acaba el període de sessions i després que en la Mesa del Parlament els partits separatistes s’hagin “tornat a saltar el reglament” de la cambra catalana en tombar la petició de Cs de “crear una comissió d’investigació sobre l’espionatge per part del Govern de la Generalitat a polítics i periodistes”.

“No volen que se sàpiga la veritat ni que s’investigui res; només volen impunitat”, ha criticat Roldán en una roda de premsa, i ha advertit que des de Ciutadans seguiran “defensant els drets de l’oposició que estan sent trepitjats”. Des de Cs demanaran reconsideració a la Mesa del Parlament sobre aquesta qüestió i ha anunciat que, “si segueixen insistint a saltar-se la legalitat” demanaran empara al Tribunal Constitucional.

La diputada de Cs ha fet aquestes declaracions el dia abans que es reuneixi la comissió bilateral entre el Govern d’Espanya i la Generalitat. Considera que en la reunió de demà no aniran a “parlar dels problemes dels catalans, sinó que els partits separatistes es cobraran una altra lletra de la hipoteca de Sánchez” per arribar a Moncloa. En aquest sentit, ha reiterat la necessitat que Pedro Sánchez “deixi de mirar cap a un altre costat” mentre els partits separatistes “insisteixen en la ruptura i es preparen per donar un altre cop a la democràcia”.

D’altra banda, des del grup parlamentari Ciutadans al Congrés demanaran explicacions al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, sobre “per què es premia amb sou públic i càrrec a dit al Mosso d’Esquadra que té un expedient obert per col·laborar amb un fugit de la Justícia”, referint-se a Carles Puigdemont. Des de Cs han demanat la seva compareixença al Congrés i esperen que el Govern d’Espanya “actuï”.

Volver a ACTUALIDAD