Actualitat

Villegas: “Li demanem una vegada més a Sánchez que convoqui eleccions per superar l’etapa del bipartidisme amb el suport del nacionalisme”

by cscatalunya — 3 agost 2018 @ 12:31
Comparte

Cs sol·licita la compareixença de Grande-Marlaska al Congrés perquè expliqui “per què ha escapçat la UCO, després que ja l'asfixiés econòmicament”

Barcelona, divendres 3 d’agost del 2018. “Li demanem una vegada més a Sánchez que convoqui eleccions per superar l’etapa del bipartidisme amb el suport del nacionalisme”. Així ho ha dit el secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas, després que ahir “s’escenifiqués la foto de vell bipartidisme decadent” en una reunió entre el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el president del PP, Pablo Casado, i de la qual van ser “incapaços de treure conclusions bones per a Espanya”.

En una roda de premsa a Barcelona, Villegas ha evidenciat que tant PP com PSOE són “vells partits que només saben mirar al passat i que són part dels problemes d’Espanya”. Per això, ha insistit en la necessitat que Sánchez “doni la veu als espanyols a través de les urnes” perquè siguin ells els qui triïn un nou govern: “Ha arribat el moment d’un nou partit i d’un nou president que obri una etapa de regeneració, de reformes profundes i de modernització”, ha defensat.

D’altra banda, Villegas ha anunciat que el grup parlamentari Ciutadans ha demanat la compareixença del ministre d’Interior, Francisco Grande-Marlaska, al Congrés perquè expliqui “per què ha escapçat la Unitat Central Operativa”(UCO), després que ahir destituís al coronel Manuel Sánchez Corbí. “Primer la va asfixiar econòmicament i ara l’escapça”, ha criticat.

Segons el secretari general de Cs, aquesta decisió “ha creat malestar” i el ministre haurà “d’aclarir a què es deu” el canvi. “A ningú se li escapa que els de la trama del 3% estaran contents amb aquest canvi, encara que una altra possibilitat és pensar que dins del PSOE hi ha por a les actuacions de la UCO a les seves investigacions sobre corrupció política”, ha explicat.

Respecte a “l’ocupació dels espais públics per part dels partits separatistes” a Catalunya, Villegas ha advertit que des de Cs seguiran amb la campanya de retirar simbologia partidista dels espais que “haurien de ser de tots i que, ara mateix, estan segrestats per Torra i els seus”. “Els que volem seguir sent catalans, espanyols i europeus som més i no ens faran desaparèixer”, ha advertit, després de constatar que a Catalunya també és necessari “obrir una nova etapa en la qual la convivència sigui possible i en la qual es posin damunt la taula les coses que ens uneixen”.

Volver a ACTUALIDAD