Actualitat

Carlos Carrizosa: “Sánchez és un president feble que mira cap a un altre costat per les seves hipoteques amb els partits separatistes; s’equivoca d’aliats”

by cscatalunya — 13 agost 2018 @ 14:24
Comparte

• Cs presenta una denúncia davant la Fiscalia contra Roger Torrent i els membres de la Mesa del Parlament que van tramitar la moció d'independència de la CUP 

Barcelona, dilluns 13 d’agost del 2018. “Pedro Sánchez és un president feble que mira cap a un altre costat per les seves hipoteques amb els partits separatistes”. Així ho ha dit el membre de l’Executiva nacional de Ciutadans (Cs) i portaveu parlamentari a Catalunya, Carlos Carrizosa, després d’anunciar que el seu partit ha presentat davant la Fiscalia una denúncia* contra Roger Torrent i els membres de la Mesa que van admetre a tràmit la moció de la CUP que “reiterava els propòsits d’independència al Parlament”, quelcom incorreix en un “delicte de prevaricació”. Davant d’aquesta situació, ha lamentat que Cs ha de fer el que el Govern d’Espanya no fa” ja que Sánchez hauria d’haver instat a l’Advocacia de l’Estat a iniciar aquesta querella.

En una roda de premsa en la seu de Cs a Barcelona, Carlos Carrizosa ha explicat que la moció de la CUP intenta “un nou cop a la democràcia a Catalunya” i critica que la Mesa de la cambra catalana “és un element essencial en els plans de Torra juntament a les entitats separatistes -ANC i Ómnium Cultural- i la Generalitat”. Per això, no entén “la inacció de Sánchez” i li demana al president que no seixi mirant cap a un altre costat mentre és Cs qui està combatent “l’apropiació de l’espai públic i la vulneració de la neutralitat de les institucions catalanes”.

Sobre l’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Carrizosa ha anunciat la presència d’Albert Rivera i Inés Arrimadas, entre d’altres membres de Cs, i ha esperat “que no s’usi un acte de rebuig al terrorisme i suport a les víctimes per part dels partits separatistes per a deteriorar la imatge d’Espanya i del seu cap d’Estat”.

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre la campanya de Cs per a recuperar la neutralitat de les institucions i espais públics a Catalunya, ha dit que el seu partit va presentar escrits al Govern i als alcaldes per a que complieixin amb el seu deure. A més, després de la retirada per part d’un regidor de Cs d’una pancarta en l’Ajuntament de Reus, ha destacat que Cs va guanyar en aquest municipi les eleccions del 21-D” i ha recordat que el seu alcalde està denunciat per incomplir la llei de banderes i per un delicte d’odi per promoure l’expulsió de policies després de l’1-O. “A Cs ens plantejarem denunciar-ho per prevaricació, ja que ha tornat a posar la pancarta en el consistori”, ha declarat.

En relació a la immigració, el portaveu de Cs considera que Angela Merkel “li va posar deures a Sánchez” i que, com Sánchez manca de projecte de govern,“ha de fer cas del que li diuen els líders europeus”. “Espanya hauria de liderar una política migratòria per a fer front a aquesta crisi humanitària. Europa ha d’actuar de forma uniforme i coordinada”, ha resolt.

(*) Adjuntem la denúncia presentada per Cs.

DENUNCIA Cs

Volver a ACTUALIDAD