Actualitat

Carlos Carrizosa: “El Govern ha d’explicar als catalans les seves mesures per a combatre el terrorisme i els punts foscos dels atemptats”

by cscatalunya — 16 agost 2018 @ 12:06
Comparte

Cs demana la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Miquel Buch, i dels tres Mossos d'Esquadra que suposadament van viatjar a Washington per a reunir-se amb la CIA

Barcelona, dijous 16 d’agost del 2018. “El Govern ha d’explicar als catalans les seves mesures per a combatre el terrorisme i els punts foscos dels atemptats”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs) a Catalunya i membre de l’Executiva nacional del partit, Carlos Carrizosa, un dia abans de l’acte commemoratiu de l’aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que espera que “cap partit el polititzi ja que és un dia per rebutjar el terrorisme i per donar suport a les víctimes”. 

“Després d’un any, segueix havent-hi incògnites i els catalans volen respostes que la Generalitat encara no ha resolt”, ha assegurat després d’anunciar que el seu partit ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, en el Parlament perquè expliqui les mesures implementades pel Govern per a prevenir i detectar el terrorisme a Catalunya. A més, ha anunciat que Cs també ha sol·licitat la compareixença dels Mossos d’Esquadra que suposadament van viatjar a Washington per a reunir-se amb responsables de la CIA. “Volem que els ciutadans sàpiguen tot el que va passar al voltant d’aquests atemptats”, ha afegit després d’explicar que queden qüestions pendents d’esclarir com “si es van rebre alertes de l’atemptat per part de la CIA i d’un agent belga”, com apunten diverses informacions, o “per què els Mossos van negar els antecedents de l’imant de Ripoll”.

En una roda de premsa en la seu de Cs a Barcelona, Carlos Carrizosa ha recordat que la seva formació va demanar que es celebrés una comissió d’investigació sobre els atemptats del 17-A al Congrés però que “no va tirar endavant pels vots en contra de PSOE i PP”. En aquest sentit, ha destacat que el Parlament celebra aquesta comissió, encara que considera que “els atemptats són un afer d’Estat i, per tant, ha de debatre’s en el Congrés dels Diputats”, com succeeix amb la comissió dels atemptats de l’11-M. A més, sobre les sessions celebrades en la cambra catalana, ha lamentat que “només han servit perquè els partits independentistes tapin els errors comesos pel govern de Puigdemont i per a donar la culpa de tot al Govern d’Espanya” mentre que hauria de servir per a “destapar les mentides del Govern i combatre i prevenir el terrorisme”. 

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre l’avioneta que sobrevola les platges amb una pancarta que demana la retirada dels llaços grocs, el portaveu de Cs ha dit que “és una iniciativa per a conscienciar sobre la importància de la neutralitat en els espais públics i les institucions públiques”. I ha alertat que el turisme nacional ha disminuït en un 50% a Catalunya “per la invasió dels símbols polítics en les platges i d’altres espais de tots, per la inseguretat jurídica i per les campanyes de turismofòbia d’alguns partits”. “Aquesta dada afecta a la butxaca dels catalans perquè perjudica a un sector clau com és el turisme”, ha resolt.

Solicitud comparecencia Buch

Volver a ACTUALIDAD